top banner

Pagina 3 - Credite auto & leasing: Articole, știri și sfaturi financiare

Persoanele fizice care comercializeaza masini rulate, controlate de Antifrauda

Persoanele fizice care cumpara mai mult de doua autoturisme rulate pe an vor fi verificare de Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF. Institutia deruleaza operatiunea Xenon, prin care controleaza achizitiile intracomunitare de autovehicule second-hand pentru a preveni frauda fiscala in acest domeniu.

26 Sep 2018 | Credite auto & leasing
Tichetele Rabla se epuizeaza rapid. Cate mai sunt disponibile?

Tichetele Rabla se epuizeaza rapid. Cate mai sunt disponibile?

Primele de casare din programul Rabla se epuizeaza rapid. La mai putin de o saptamana de la suplimentarea bugetului alocat programului, au fost inregistrate aproximativ 11.000 de rezervari, din partea persoanelor fizice. Astfel, mai sunt disponibile aproximativ 15.000 prime de casare pentru aceasta categorie, anunta AFM.

24 Sep 2018 | Credite auto & leasing
Programul Rabla intra in prelungiri

Programul Rabla intra in prelungiri

Programul Rabla se relanseaza luni, 17 septembrie, dupa ce Guvernul a aprobat suplimentarea finantarii pentru acest program. Astfel, vor fi puse la dispozitia persoanelor fizice si juridice inca 30.000 de prime de casare, in valoare de 198 de milioane de lei, anunta Administratia Fondului pentru Mediu.

17 Sep 2018 | Credite auto & leasing
La ce sa fii atent atunci cand cumperi o masina second-hand din strainatate?

La ce sa fii atent atunci cand cumperi o masina second-hand din strainatate?

Cumpararea unei masini neinmatriculate, care provine dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, poate prezenta riscuri multiple pentru un cumparator mai putin avizat in domeniu. Acesta trebuie sa tina cont de mai multe aspecte, inclusiv de plata TVA. In cazul unei vanzari frauduloase, acesta risca inclusiv confiscarea masinii.

13 Sep 2018 | Credite auto & leasing
Polita RCA, obligatorie si daca nu folosesti masina!

Polita RCA, obligatorie si daca nu folosesti masina!

Asigurarea auto RCA ar putea redeveni obligatorie, chiar daca nu folositi masina. Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a decis ca, daca aceasta este functionala si nu este rediata din circulatie, aveti nevoie de o polita de asigurare chiar daca masina este parcata pe un teren privat.

07 Sep 2018 | Credite auto & leasing
Autoritatile anunta suplimentari la Rabla

Autoritatile anunta suplimentari la Rabla

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) anunta suplimentarea bugetului alocat Programului Rabla destinat persoanelor juridice. Insa aceasta depinde de rectificarea bugetara, care urmeaza sa fie aprobata de Guvern in curand. In plus, institutia anunta schimbari si la Rabla Plus. De asemenea, exista sanse de suplimentare si la persoane fizice.

31 Aug 2018 | Credite auto & leasing
Pana cand se poate depune cererea pentru recuperarea taxei auto?

Pana cand se poate depune cererea pentru recuperarea taxei auto?

Soferii care nu au depus cererea de restituire a taxei auto mai au la dispozitie doar cateva zile. Termenul pana la care se poate depune cererea este 31 august si, in cazul in care este depasit, cei care au platit taxa pierd sansa de a-si recupera banii. Care este procedura?

27 Aug 2018 | Credite auto & leasing

Legea care limiteaza zona de actiune a radarelor, contestata la CCR

Legea care prevede ca radarele Politiei Rutiere pot fi amplasate doar pe masini marcate si in zone presemnalizate a fost contestata de care presedintele Klaus Iohannis la Curtea Constitutionala. Printre altele, seful statului afirma daca legea incalca „dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei”.

31 Iul 2018 | Credite auto & leasing

Termenul pentru plata amenzii auto la jumatate se prelungeste!

Cei care au de platit amenzi contraventionale auto, pot beneficia de reducerea la jumatate mai mult timp, incepand din a doua jumatate a lunii august. Daca pana acum aveau la dispozitie 48 de ore, noul termen este de 15 zile. Legea care reglementeaza acest aspect a fost modificata si publicata in Monitorul Oficial.

30 Iul 2018 | Credite auto & leasing

RAR ia masuri pentru stoparea fraudelor la ITP

Inspectia tehnica periodica (ITP), obligatorie pentru fiecare autovehicul aflat in circulatie, devine foarte greu de falsificat. Statiile autorizate in acest scop trebuie sa detina un sistem video care sa permita Registrului Auto Roman (RAR) sa urmareasca, printr-un soft informatic, realizarea inspectiei in timp real sau pe baza de inregistrare.

22 Mai 2018 | Credite auto & leasing
Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară