top banner

Pagina 6 - Asigurari: Articole, știri și sfaturi financiare

Politele RCA - sursa de venituri, dar si de reclamatii

Politele RCA continua sa aduca venituri importante companiilor de asigurari, dar raman si principala sursa de nemultumire pentru clienti. Sumele incasate din RCA in 2017, desi in scadere fata de 2016, raman cele mai importante ca pondere in veniturile societatilor. Insa si petitiile clientilor au ca subiect principal daunele pe RCA.

03 Apr 2018 | Asigurari

Cum ar putea ajuta un constatator independent pagubitul RCA?

Piata RCA este, din nou, scena unor controverse. De data aceasta, disputa are la baza proiectul de liberalizare a meseriei de constatator de daune, care va permite pagubitului sa aleaga un constatator independent pentru stabilirea prejudiciului. Asiguratorii se opun proiectului, dar profesionistii in domeniu spun ca este benefic asiguratilor.

30 Mar 2018 | Asigurari

Ce despagubiri au obtinut consumatorii care au apelat la SAL-Fin?

Consumatorii care au apelat la solutionarea alternativa a litigiilor din asigurari, pensii private si piata de capital au recuperat, in 2017, aproximativ 725.000 de lei, mai mult decat dublul sumelor primite initial de la societatile reclamate. Cele mai multe solicitari au venit din partea clientilor companiilor de asigurari, in special pe RCA.

29 Mar 2018 | Asigurari

Avantajul din polita RCA, cunoscut de foarte putini soferi!

Asigurarea obligatorie auto RCA este, de departe, cea mai populara in randul publicului. Insa, cu toate acestea, sunt inca multe aspecte ale acestui produs pe care asiguratii nu le cunosc. Spre exemplu, foarte putini stiu ca li se cuvine sa primeasca masina la schimb, in timp ce a lor este in reparatie pe RCA.

20 Mar 2018 | Asigurari

Asiguratii PAD afectati de cutremur scapa de o procedura greoaie

Proprietarii de locuinte care au o polita de asigurare obligatorie (PAD) scapa de o procedura birocratica greoaie in caz de dauna produsa de un cutremur. Acestia nu mai sunt obligati sa puna la dosarul de despagubire dovada producerii cutremurului. La ce trebuie sa fie atenti, totusi, cand incheie o polita?

07 Mar 2018 | Asigurari

RCA se scumpeste. Cu cat au crescut tarifele de referinta?

Preturile politelor RCA vor creste, in perioada urmatoare, atat pentru persoane fizice cat si pentru firme. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat noile tarife de referinta, din care rezulta diferente mari de preturi intre asiguratii tineri si cei de peste 60 de ani, in favoarea acestora din urma.

26 Feb 2018 | Asigurari

Un roman ales vicepresedinte in Comitetul InsurTech Task Force al EIOPA

Directorul Directiei Supraveghere Intermediari si Monitorizarea Regulilor de Conduita si reprezentantul ASF in Comitetul InsurTech Task Force (ITF) din cadrul Autoritatii Europene pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA), Calin Rangu, a fost ales vicepresedinte al ITF, in prima reuniune a Comitetului, care a avut loc pe 20 februarie 2018.

22 Feb 2018 | Asigurari

Cand intra in vigoare noile reguli privind vanzarea asigurarilor?

Directiva europeana care vizeaza imbunatatirea protectiei consumatorilor de produse de asigurare se amana cu jumatate de an. Actul normativ ar fi trebuit sa intre in vigoare in data de 23 februarie 2018, insa Consiliul European a decis sa mai acorde o perioada de pregatire companiilor din domeniu.

16 Feb 2018 | Asigurari

Ce pericole pot aparea la repararea masinii pe asigurare?

Piata asigurarilor auto din Romania este strabatuta de o noua disputa. Reprezentantii service-urilor independente le acuza pe cele partenere ale companiilor de asigurari ca factureaza piese refolosite ca fiind noi. In replica, sociatatile de asigurari sustin ca afirmatiile sunt nefundamentate.

12 Feb 2018 | Asigurari

Ce se schimba la tarifele RCA incepand din luna martie?

Tarifele pentru asigurarea obligatorie auto (RCA) vor scadea, incepand din luna martie, pentru soferii disciplinati. In schimb, cei cu daune numeroase la active, vor fi panalizati. Asiguratorii au trimis catre ASF propunerea de tarifare, sustine Viorel Vasile, presedintele Patronatului Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR).

05 Feb 2018 | Asigurari
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară