Falimentul Carpatica Asig, confirmat in instanta

Compania de asigurari Carpatica Asig intra, oficial, in faliment, dupa ce Tribunalul Sibiu a admis cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de deschidere a procedurii. Decizia nu este, insa, definitiva si poate fi atacata cu apel in 7 zile de la comunicare.

Totusi, data deciziei, respectiv 16 februarie 2017, este importanta pentru ca de atunci incepe sa se calculeze termenul limita/maxim, de 90 de zile, pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de dauna.

Cum se depun  cererile de despagubire?

In acest context, fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) anunta creditorii si pagubitii companiei ca pot depune, atat electronic cat si fizic, la sediul institutiei, cereri de plata sau cereri de deschidere dosare de dauna.


Creditorii Carpatica pot depune oricand cereri de despagubire la Fond, dar vor primi banii abia dupa ce falimentul societatii va fi confirmat definitiv de instante, si doar in limita a 450.000 de lei.

Pana la 31 ianuarie, FGA a primit de la potentialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig aproape 13.000 de cereri de plata, inclusiv cereri de plata pentru dosarele de dauna nou deschise de FGA.

De asemenea, fondul a primit, pana la aceeasi data, peste 10.500 de cereri pentru deschiderea de dosare de dauna.

Totodata, FGA a preluat de la Carpatica 27.720 de dosare de dauna si a mai deschis in jur de 3.000, aproape toate in baza unor polite RCA.

ASF a declansat procedura de faliment la Carpatica Asig Sibiu la 27 iulie 2016, cand a retras autorizatia de functionare a asiguratorului. Decizia declansarii procedurii de faliment a avut la baza deficitul de capital al companiei, calculat la aproximativ 900 milioane de lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat
Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat

Daca asigurarile de calatorie acopera riscurile pe care le poti intampina la destinatie, o asigurare storno te protejeaza in cazul in care, dintr-un motiv sau altul, nu mai poti pleca de acasa.

29 Iulie 2021 | Asigurari

Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA
Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA

In primele 9 luni ale anului, piata RCA a fost caracterizata de o crestere cu 4% a valorii primelor brute subscrise, in vreme ce prima medie anualizata a scazut cu aproximativ 1% fata de trimestrul al treilea din 2019.

23 Decembrie 2020 | Asigurari

SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA
SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA

Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin), organism creat în interiorul ASF, poate aduce pe aceeasi lungime de unda pretentiile pagubitiilor RCA cu oferta asiguratorilor.

17 Decembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

GHIDURI


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Inapoi sus