Falimentul Carpatica Asig, confirmat in instanta


Compania de asigurari Carpatica Asig intra, oficial, in faliment, dupa ce Tribunalul Sibiu a admis cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de deschidere a procedurii. Decizia nu este, insa, definitiva si poate fi atacata cu apel in 7 zile de la comunicare.


Totusi, data deciziei, respectiv 16 februarie 2017, este importanta pentru ca de atunci incepe sa se calculeze termenul limita/maxim, de 90 de zile, pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de dauna.

Cum se depunĀ  cererile de despagubire?

In acest context, fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) anunta creditorii si pagubitii companiei ca pot depune, atat electronic cat si fizic, la sediul institutiei, cereri de plata sau cereri de deschidere dosare de dauna.


Creditorii Carpatica pot depune oricand cereri de despagubire la Fond, dar vor primi banii abia dupa ce falimentul societatii va fi confirmat definitiv de instante, si doar in limita a 450.000 de lei.

Pana la 31 ianuarie, FGA a primit de la potentialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig aproape 13.000 de cereri de plata, inclusiv cereri de plata pentru dosarele de dauna nou deschise de FGA.

De asemenea, fondul a primit, pana la aceeasi data, peste 10.500 de cereri pentru deschiderea de dosare de dauna.

Totodata, FGA a preluat de la Carpatica 27.720 de dosare de dauna si a mai deschis in jur de 3.000, aproape toate in baza unor polite RCA.

ASF a declansat procedura de faliment la Carpatica Asig Sibiu la 27 iulie 2016, cand a retras autorizatia de functionare a asiguratorului. Decizia declansarii procedurii de faliment a avut la baza deficitul de capital al companiei, calculat la aproximativ 900 milioane de lei.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Asigurari


Generali permite notificarea online a daunelor auto
Generali permite notificarea online a daunelor auto

Generali Asigurari a introdus un formular pe propriul website, prin care asiguratii sau persoanele pagubite pot notifica producerea unei daune.

23 Octombrie 2019 | Asigurari

Asigurare Casco cu fransiza garantata de prieteni
Asigurare Casco cu fransiza garantata de prieteni

Un nou tip de asigurare Casco este disponibil pentru consumatori, prin care costul cu fransiza poate fi impartit cu prietenii. In acest fel, prima de asigurare scade.

16 Iulie 2019 | Asigurari

Asigurare auto 2 in 1 - RCA plus optiuni din CASCO
Asigurare auto 2 in 1 - RCA plus optiuni din CASCO

Proprietarii de masini care vor sa detina o singura polita de asigurare, cu protectie totala, au la dispozitie un astfel de produs. Este vorba de o asigurare care cuprinde polita RCA, la care se pot adauga optiuni specifice asigurarii CASCO, de la cele de baza, la varianta full.

26 Februarie 2019 | Asigurari

Cum poti obtine o reducere consistenta la RCA?
Cum poti obtine o reducere consistenta la RCA?

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) reprezinta o cheltuiala obligatorie pentru posesorii de autoturism. Aceasta, insa, poate fi mai mare sau mai mica, pentru acelasi tip de masina, in functie de comportamentul soferului la volan. Diferenta se stabileste dupa aplicarea sistemului bonus-malus. Cum obtii reducerea maxima?

5 Decembrie 2018 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus