Vocea clientului OTP Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

OTP Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

01 Septembrie 2010

Am contractat in septembrie 2008 un imprumut in CHF, cu dobanda variabila in functie de cateva criterii printre care si cursul LIBOR. Atunci dobanda LIBOR era de 3.06% si am considerat ca marja bancii este diferenta pana la 4.99% (dobanda creditului), adica aprox. 2%. Am considerat-o ok, dar acum dupa 2 ani, constat ca LIBOR a ajuns la 0.22%, iar banca nu a operat scaderea dobanzii. Pe deasupra, prin actul aditional sunt obligat sa accept marja bancii de acum de 3.7%. OTB Bank se pare ca transfera costul creditelor neperformante pe seama clientilor buni platnici. O sa ma adresez in scris bancii pentru explicatii, dupa aceea la ANPC iar in final instantei. Nu trebuie sa-i lasam sa-si bata joc de noi.

VASILE CRISTIAN (Cluj-Napoca, Cluj)

OTP Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

23 August 2010

Am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca in prima jumatate a lui 2008; moneda creditului este CHF si suma la acea data era echivalentul a aproximativ EUR 100.000. Rata dobanzii a fost si este (din pacate) in continuare 6,99%. Problema mea este legata de articolul din contract referitor la rata dobanzii, articol ce este foarte ambiguu; se specifica un singur lucru clar: ca rata dobanzii e variabila si e legata de LIBOR CHF. In schimb nu se specifica maturitatea LIBOR CHF (1,3,6,12 luni?), marja bancii (dar aceasta poate fi usor dedusa!) si nici datele la care se recalculeaza rata dobanzii. Pe toata durata creditului rata dobanzii nu s-a modificat desi LIBOR CHF a scazut dramatic. Am fost la banca sa discut (amiabil asa cum se recomanda in contract) pe marginea problemei expuse mai sus. Nu am primit un raspuns la intrebarea "de ce nu s-a modificat rata dobanzii?" ci doar recomandarea de a face o sesizare in scris... Am sa fac acest lucru si totodata o sesizare si la ANPC. Am observat ca sunt foarte multe persoane in situatia mea si sunt dispus sa merg pana in panzele albe deoarece ma consider prejudiciat (trebuia sa scriu "furat"). Momentan doresc recalcularea sumelor datorate in conformitate cu evolutia LIBOR CHF; daca nu voi obtine acest lucru voi actiona in instanta banca si voi cere DESPAGUBIRI PENTRU NERESPECTAREA CONTRACTULUI DE CREDIT EXACT SOLDUL RAMAS DE PLATIT. Lucrez in domeniul juridic si din experienta acumulata am observat ca judecatorii sunt dornici sa dea un exemplu de sanctiune aspra bancilor.Mentionez ca pe toata perioada creditului mi-am platit ratele lunare impuse de OTP la timp, fara nici macar o zi de restanta. In cazul in care voi castiga procesul, cu mia de franci pe care o dau lunar la OTP, voi achizitiona spatiu publicitar intr-unul din ziarele cu tiraj national in care sa scriu (exact asa): BANCA MI-A ACHITAT CREDITUL PE CARE MI L-A ACORDAT PENTRU CA NU SI-A RESPECTAT CLAUZELE CONTRACTUALE!!!

Grigore Vasile (Bucuresti, Bucuresti)

OTP Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

26 Mai 2010

In 15.10.2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca de la OTPBANK."Dobanda este variabila,putand fi modificata in mod unilateral de catre banca,in functie de: 1.politica bancii; 2.costurile de finantare ale bancii; 3.de evolutia pietei financiar-bancare luand in considerare valoarea dobanzii de referinta pentru fiecare valuta(LIBOR-CHF). La data incheierii contractului rata dobanzii curente este 3.99%."Mai exista si un comision de administrare de 2,90% perceput ca procent lunar aplicat la soldul creditului. Situatia a devenit deranjanta pentru ca eu unul nu vad in mod clar cum se calculeaza rata dobanzii deoarece nu este specificat in mod clar LIBOR-CHF(la 1,2,3,6,12 luni?), politica bancii nu stiu care o fi, iar costurile de finantare iar sunt o necunoscuta(si nu le vad mai mari acum fata de 2008). Am solicitat verbal explicatii de ce nu se micsoreaza dobanda in functie de LIBOR-CHF la care mi s-a spus ca am semnat, sa fiu sanatos ca mai sunt si alte clauze. Astept niste sfaturi de la dvs. in legatura cu cele de mai sus ptr. ca mi se pare destul de complicat. Am mai avut o situatie de genul acesta cu Millennium dar mult mai clara: dobanda variabila in functie de LIBOR-CHF la 3 luni, nu au actualizat, eu am solicitat in scris de 2 ori, banca a refuzat de 2 ori, cu contractul si adresele mele si ale lor am reclamat la ANPC, rezultatul final fiind rata micsorata de la 413 CHF la 330CHF si 9000 lei amenda ptr. banca.

Dan Florian (Galati, Galati)

OTP Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

21 Mai 2010

In data de 25-05-2008 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elvetieni cu o dobanda de 6,99%. Cand am facut eu credit indicele LIBOR CHF 3M era 3% si de atunci si pana acum a scazut pana la 0,25%,iar dobanda a ramas tot 6,99% cu toate ca dobanda este variabila. Am facut o sesizare catre banca si mi-au trimis un act aditional in care imi oferea o scadere a dobanzii cu doar 0,5% pe cand indicele LIBOR CHF 3M a scazut cu 2,75%.La valoarea actuala a indicelui de 0,25% imi propun o marja a bancii de 6,24% f,f,f mare aceasta marja tinand cont de scaderea tuturor indicilor din piata.Cand valoarea indicelui era 3%,marja bancii era 3,99%. DACA NU FACEAM NICI O SESIZARE NU IMI PROPUNEAU SCADEREA DOBANZII SI O MARJA FIXA. RECOMAND TUTUROR CARE AVETI CREDITE LA OTP BANK SA MERGETI SA FACETI O CERERE DE SCADERE A DOBANZII SI RECALCULAREA DOBANZII DIN MOMENTUL ACORDARII CREDITULUI PANA IN PREZENT,DEOARECE AU CLAUZE ABUZIVE IN CONTRACT.DACA NU REUSITI SA FACETI NIMIC,MERGETI CU RASPUNSUL LA A.N.P.C.,FACETI SI ACOLO O SESIZARE,DUPA CARE MERGEM LA TRIBUNAL.FIIND MAI MULTE RECLAMATII AVEM SANSE SA CASTIGAM,MULTE BANCI PIERZAND ASTFEL DE PROCESE DEOARECE NU AU SCAZUT DOBANZILE.EX:VOLSBANK,PIRAEUS BANK,UNICREDIT TIRIAC BANK,E.T.C. NU MAI DATI SATISFACTIE UNOR ASTFEL DE CAMATARI,MERGETI SI FACETI RECLAMATII.

Cristian Tanase (Bucuresti, Bucuresti)

OTP Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

21 Decembrie 2009

Anul trecut in luna iunie am luat un credit de nevoi personale de la banca OTP din sucursala din Targoviste. Dupa ce m-au facut sa astept o gramada de timp inainte de aprobarea finala i-am zis ofiterului de credite ca imi va expira adeverinta deoarece lucrasem si eu intr-o institutie bancara, dar mi-a zis ca nu-i nicio problema, dar dupa 3 zile cand asteptam sa ma cheme sa semnez contractul imi spune ca trebuie sa refac adeverinta pt ca a expirat.Ca sa nu mai adaug comportamentul Domnisoarei care s-a ocupat de credit total neadecvat pt o persoana care lucreaza intr-o banca. In momentul in care ne-a sunat si ne-a zis iar ca se mai intarzie inca 3 zile, timp in care mie imi expira extrasul de carte funciara, si trebuia scos altul a tipat la mine la telefon dupa care mi-a inchis telefonul. Dupa care am sunat la directoarea filialei si mi-a zis ca are probleme acesta fata si m-a chemat ea sa semnmez contractul in acea zi. Eram hotarata sa renunt dar aveam deja dat avansul la apartament si il pierdeam daca nu il achitam, era vb de 10000 euro avans. Si multe altele ar mai fi de povestit depre domnisoara de la credite de la banca dar nu pot sa-mi imaginez pana unde pot ajunge pilele intr-o banca, sa tii un om atat de necorespunzator din punct de vedere al comportamentului intr-o banca.

georgiana manole (Targoviste, Dambovita)

Inapoi sus