Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Curtea de Conturi pierde inca o batalie cu bancile pentru locuinte

Autor: Conso |

Publicat in: Economisire-Creditare

 

Curtea de Conturi continua sa piarda procesele in justitie cu bancile pentru locuinte. Dupa ce Curtea de Apel a dat o sentinta in favoarea BCR Banca pentru Locuinte, care anuleaza decizia Curtii de Conturi privind acordarea primei de stat, a venit si randul Raiffeisen Bank sa obtina o victorie impotriva institutiei.

Si in acest caz, Curtea de Apel a anulat la finalul saptamanii trecute, insa in parte, raportul privind “controlul utilizarii subventiilor bugetare” la Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Astfel, instanta a admis contestatia bancii la acest raport.

Ca si in cazul BCR, decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile.

Cele doua banci, care formeaza sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ in Romania, se afla in proces cu Curtea de Conturi dupa ce, in urma unor controale efectuate, institutia a stabilit ca bancile nu actioneaza legal in privinta acordarii primei de stat prevazuta de legislatia in vigoare, in special in contractele incheiate pentru minori, cele cu pensionari, dar si in cazul celor care economisesc perioada minima de cinci ani, dar nu contracteaza un credit ulterior.

Rapoartele emise de Curtea de Conturi pentru cele doua institutii au blocat sistemul, astfel incat nu s-au mai putut incheia noi contracte si nici nu s-au mai platit primele de stat clientilor existenti.

Alte articole din Economisire-Creditare

Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata. Citeste mai mult

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ. Citeste mai mult

Opinii recente

de carmen popescu

"in urma cu 2 ani jumate,am luat prin cetelem un TV in val. de 1900ron,rata a fost de 145lei timp de 1 an jumate. . . totul ..."

Facebook