top banner

Pagina 13 - Credite auto & leasing: Articole, știri și sfaturi financiare

A inceput distribuirea tichetelor Rabla 2013

Autoritatea Fondului de Mediu (AFM) a publicat lista de colectori autorizati, unde persoanele fizice isi pot casa masinile uzate pentru a intra in posesia tichetelor Rabla.

10 Iun 2013 | Credite auto & leasing

Atentie: Tichetele Rabla 2013 nu au fost inca distribuite

Administratia Fondului de Mediu a transmis o atentionare pentru cei interesati de programul Rabla 2013: tichetele nu au fost inca distribuite dar programul va demara in scurt timp.

29 Mai 2013 | Credite auto & leasing

Timbrul de mediu - criticat si pentru birocratie

Dupa ce timbrul de mediu a fost criticat in nenumarate randuri pentru modul de stabilire al nivelului de plata, de data aceasta cei afectati acuza birocratia. Una dintre plangeri se refera la obligativitatea de a prezenta chitanta de plata a taxei auto, pentru a beneficia de scutire de la plata timbrului de mediu.

28 Mai 2013 | Credite auto & leasing
Vanzarile de masini noi in Romania s-au prabusit in ultimii 5 ani

Vanzarile de masini noi in Romania s-au prabusit in ultimii 5 ani

In ciuda programului Rabla, contractia economica si constrangerile bugetare au dus la o scadere abrupta a vanzarilor de masini noi in ultimii 5 ani. In consecinta, parcul auto a imbatranit puternic, peste jumatate din autoturisme putand fi considerate rable. La nivel UE, o scadere mai puternica a vanzarilor de masini noi a cunoscut doar Grecia.

24 Mai 2013 | Credite auto & leasing

Pentru autoturismele scutite in trecut de taxa auto se mai plateste timbru de mediu?

Indiferent daca autoturismul a fost scutit in trecut de la plata taxei auto sau daca proprietarul a obtinut in instanta restituirea acesteia, odata cu transferul proprietatii asupra masinii trebuie achitat timbrul de mediu.

21 Mai 2013 | Credite auto & leasing

Prima etapa Rabla 2013: Colectorii si dealerii auto interesati isi pot depune candidatura

Ministerul Mediului a deschis sesiunea de depunere si validare a dosarelor colectorilor si dealerilor auto pentru Rabla 2013. Pentru 2013 sunt alocate 20.000 de vouchere de 6.500 lei fiecare.

16 Mai 2013 | Credite auto & leasing

Aproape 80% din suma obtinuta din timbrul de mediu s-a dus pe restituiri de taxa auto

De la inceputul anului Ministerul Mediului a incasat din taxa auto si timbrul de mediu 230 milioane lei. In aceeasi perioada s-au restituit taxe incasate incorect in valoare de 184 milioane lei.

14 Mai 2013 | Credite auto & leasing

Numarul de masini noi inmatriculate a continuat sa scada in martie

In luna martie au fost inmatriculate 5.079 de autovehicule noi, in scadere cu 26% fata de aceeasi perioada din 2012. Martie este a treia luna consecutiva de scadere.

16 Apr 2013 | Credite auto & leasing

Rabla 2013: mai putini bani fata de anii anteriori

Programul Rabla va incepe in 2 saptamani cu unele modificari fata de varianta din ultimii ani. Chiar daca valoarea tichetului este mai mare, schimbarea nu aduce beneficii si pentru cumparatorii de masini noi. Cei care doresc sa achizitioneze o masina noua vor avea o reducere de doar 6.500 lei, aproximativ jumatate din valoarea din anii anteriori.

16 Apr 2013 | Credite auto & leasing

Rabla 2013: tichet de casare de 1.500 euro, transmisibil

Programul Rabla 2013 va incepe cel mai probabil in 2 saptamani, conform declaratiilor oficiale. Tichetul pentru casarea unui autoturism vechi va fi de 1.500 euro si va fi transmisibil.

09 Apr 2013 | Credite auto & leasing
Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară