top banner

Pagina 147 - Banii si economia: Articole, știri și sfaturi financiare

Asigurare pentru turistii care rateaza calatoria

BCR Asigurari a lansat un nou produs pentru turisti, care acopera pierderile financiare generate de renuntarea neprevazuta la efectuarea calatoriei, survenita in urma producerii riscurilor asigurate. Valoarea despagubirii poate ajunge pana la 50.000 euro, iar prima este stabilita in functie de destinatie, de durata calatoriei si de suma asigurata.

21 Iul 2006 | Banii si economia

Noutati in Codul Fiscal pentru 2007

Codul Fiscal ce va fi aplicat din 2007 a fost adoptat de Parlament si urmeaza sa fie promulgat Presedintie. Noile reglementari incurajeaza, in special, microfirmele si dezvoltarea bursei. Impozitele pe locuintele cu suprafete mari vor creste, asa cum vor creste si taxele pentru cumpararea unui autoturism nou sau second hand.

14 Iul 2006 | Banii si economia

Rezervele BNR au scazut in iunie

La finele lunii iunie rezervele valutare ale BNR au ajuns la 18,17 miliarde euro, in scadere cu 35,7 milioane fata de mai. Si rezervele internationale s-au redus, pe fondul scaderii pretului aurului.

04 Iul 2006 | Banii si economia

ING lanseaza pachetul de asigurari Smart

ING Asigurari de Viata si-a extins oferta cu un pachet de asigurari de viata, care acopera riscul de deces din orice cauza, spitalizarea si interventiile chirurgicale din accident.

04 Iul 2006 | Banii si economia

Fed creste rata dobanzii la 5,25%

Banca centrala a Statelor Unite a majorat rata dobanzii de referinta la dolari cu 0,25%, pana la 5,25%. Dobanzile au atins cel mai mare nivel din ultimii 5 ani.

30 Iun 2006 | Banii si economia

Raiffeisen intra pe piata fondurilor deschise de investitii

Raiffeisen Asset Management lanseaza doua fonduri de investitii. Unul este destinat investitorilor cu apetit redus pentru risc si va investi, in special, in titluri cu venit fix. Celalalt este axat mai mult pe plasamente bursiere, atat pe piata romaneasca cat si pe cele straine. Randamentul potential este mai mare, dar riscul este pe masura.

29 Iun 2006 | Banii si economia

BNR doreste scumpirea creditelor in lei

Banca centrala incearca sa tempereze cresterea creditului in lei, prin intarirea masurilor administrative. Majorarea rezervelor minime obligatorii este folosita acum de BNR atat pentru stoparea creditului in valuta, cat si a celui in moneda nationala. Chiar si in aceste conditii, cresterea dobanzilor la creditele in lei nu este certa.

28 Iun 2006 | Banii si economia

Astra Asigurari si Uniqa vor functiona sub un brand comun

Astra Asigurari si compania austriaca Uniqa vor functiona din iulie sub o sigla comuna. Actiunea va duce la cresterea si diversificarea ofertei de produse de asigurare de viata si non viata.

28 Iun 2006 | Banii si economia

Presiunile inflationiste sunt mai predictibile

BNR a fost pusa la curent cu calendarul de majorare a preturilor administrate. Cresterile de preturi la utilitati si majorarile de accize sunt principalii factori care pot influenta inflatia.

27 Iun 2006 | Banii si economia

Asigurarile de viata sunt privite cu reticenta

Asigurarea de viata nu este inca asimilata de multi romani cu o protectie fata de anumite evenimente sau accidente ce pot aparea in viata. Populatia priveste acest produs ca pe unul complicat, scump si care te poate ajuta cel mult sa economisesti niste bani, este concluzia unui studiu de piata recent.

21 Iun 2006 | Banii si economia
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară