top banner

Pagina 148 - Banii si economia: Articole, știri și sfaturi financiare

Economia revine la viata

PIB a avansat cu 6,9% in primul trimestru din 2006, incheind faza lenta de crestere parcursa in cursul anului trecut. Cea mai spectaculoasa evolutie in debutul acestui an a avut-o sectorul constructiilor. Acesta a crescut cu peste 20% in termeni reali, pe fondul unei activitati mai intense in sfera constructiilor de locuinte.

12 Iun 2006 | Banii si economia

Dobanzile la euro cresc cu 0,25%

Pe 8 iunie, Banca Centrala Europeana a decis sa majoreze rata dobanzii de referinta la euro cu 0,25%, pana la 2,75%. Masura va intra in aplicare incepand cu data de 15 iunie 2006.

09 Iun 2006 | Banii si economia

Capsunarii pun umarul la aprecierea leului

Cursul de schimb al leului fata de euro este de asteptat sa scada in perioada de vara. Prognozele sunt motivate de accentuarea in urmatoarele luni a transferurilor de bani de la romanii care muncesc in strainatate. Pentru sfarsitul lunii septembrie, analistii estimeaza ca raportul RON/EUR ar putea cobori pana la 3,40 lei.

08 Iun 2006 | Banii si economia

Focus : Dobanzile la credite pentru populatie

In luna mai, s-a mentinut tendinta de scadere a dobanzilor la creditele pentru populatie. De aceasta data, reducerile nu au mai fost generalizate, ci s-au regasit in principal doar la produsele garantate cu ipoteca. In schimb, creditele de nevoi personale in lei au cunoscut usoare scumpiri, dupa expirarea ofertelor promotionale din luna anterioara.

07 Iun 2006 | Banii si economia

BRD are un nou fond de investitii pentru companiile romanesti

BRD si Societe Generale Asset Management Alternative Investments (SGAM AI) au lansat un nou fond de investitii, care va finanta companiile romanesti medii, nelistate la bursa.

07 Iun 2006 | Banii si economia

Sectorul bancar ingrijoreaza Comisia Europeana

Situatia din sectorul bancar romanesc a devenit un motiv de ingrijorare pentru Comisia Europeana, se mentioneaza in raportul de tara prezentat pe 16 mai. Temerile sunt legate de capacitatea autoritatilor ? BNR si CNVM - de a implementa la timp noile directive privind cerintele de capital la nivelul bancilor si firmelor de investitii.

18 Mai 2006 | Banii si economia

BNR se uita urat la creditul in lei

De mai mult timp, BNR duce o politica agresiva impotriva expansiunii creditului in valuta. Bancile au receptionat semnalele bancii centrale si, prin scaderea dobanzilor, au orientat clientii spre imprumuturile in moneda nationala. In consecinta, aceste credite au inceput sa creasca mai rapid, ceea ce nemultumeste acum conducerea BNR.

16 Mai 2006 | Banii si economia

BNR lasa dobanda nemodificata

Pe 11 mai, Consiliul de administratie al BNR a decis mentinerea la 8,5% a ratei dobanzii de politica monetara. In plus, banca centrala va continua sa exercite un control ferm asupra lichiditatii.

12 Mai 2006 | Banii si economia

FMI : Leul mai are loc de apreciere

Cursul de schimb mai are inca potential de apreciere, se arata in ultimul raport de tara publicat de FMI. Ritmul este de asteptat sa nu mai fie insa la fel de alert. In plus, directorii FMI recomanda bancii centrale sa limiteze fluctuatiile cursului, fara a incerca sa influenteze tendinta sa pe termen lung.

11 Mai 2006 | Banii si economia

Fed urca rata dobanzii la 5%

Pe 10 mai, banca centrala a Statelor Unite a decis sa majoreze rata dobanzii la dolari cu 0,25%, pana la 5%. Acesta este cel mai mare nivel din ultimii 5 ani, atins dupa 16 cresteri consecutive.

11 Mai 2006 | Banii si economia
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară