top banner

Pagina 149 - Banii si economia: Articole, știri și sfaturi financiare

Focus : Dobanzile la creditele pentru populatie

In aprilie, ratele medii ale dobanzilor la creditele pentru populatie au inregistrat scaderi cu pana la 1%. Tendinta a fost influentata in special de extinderea ofertelor promotionale, cu ocazia sarbatorilor de Pasti. Reducerea cea mai ampla s-a produs la creditele pentru nevoi personale.

04 Mai 2006 | Banii si economia

Creditele in lei s-au scumpit si in martie

In martie, rata medie a dobanzii la creditele in lei pentru populatie s-a situat la 14,2%, in crestere cu 0,6% fata de februarie. Aceasta este a doua luna consecutiva cand se scumpesc imprumuturile.

28 Apr 2006 | Banii si economia

BNR reglementeaza intermedierea nebancara

BNR a elaborat un set de trei norme, prin care reglementeaza activitatea institutiilor financiare nebancare. Actele emise de banca centrala stipuleaza, printre altele, conditiile in care aceste institutii pot functiona si ce criterii trebuie sa indeplineasca actionarii.

24 Apr 2006 | Banii si economia

BNR va lansa bancnota de 200 de lei

De la 1 decembrie, BNR va pune in circulatie bancnota de 200 lei. Aceasta va fi tiparita pe suport de polimer si va contine elemente de siguranta din aceeasi gama ca si celelalte bancnote.

12 Apr 2006 | Banii si economia

Leasingul devine mai sigur

Activitatea societatilor de leasing va deveni mai sigura, ca urmare a noilor reglementari legislative din acest an. Oamenii vor putea merge cu mai multa incredere catre acest sector, care va fi supravegheat de BNR.

29 Mar 2006 | Banii si economia

Dobanzile la dolari cresc cu 0,25%

Federal Reserve a majorat dobanzile cu 0,25%, pana la 4,75%. Cresterea se va resimti si pe piata romaneasca, fiind asteptate ajustari similare ale dobanzilor la creditele si depozitele in dolari.

29 Mar 2006 | Banii si economia

Bancpost lanseaza fonduri de investitii

Bancpost a infiintat doua fonduri de investitii, care ofera clientilor posibilitatea de a investi pe piata monetara si de capital. Distribuirea unitatilor de fond se face prin reteaua bancii.

29 Mar 2006 | Banii si economia

Dobanda BNR ramane la 8,5%

Rata dobanzii de politica monetara ramane nemodificata la 8,5%, a anuntat guvernatorul Mugur Isarescu. BNR va continua sterilizarea substantiala a excesului de lichiditate, ceea ar putea genera noi cresteri ale dobanzilor la depozitele in lei.

28 Mar 2006 | Banii si economia

Cresc dobanzile la creditele in lei

Rata medie a dobanzii la creditele in lei pentru persoane fizice a crescut pentru prima data in ultimele 12 luni. In februarie 2006, creditele s-au scumpit cu 1,4%.

24 Mar 2006 | Banii si economia

Economia a pierdut viteza in 2005

Cresterea economica atinsa in 2005 marcheaza cea mai slaba performanta din ultimii 5 ani. Agricultura si industria au tras economia in jos. Constructiile si serviciile si-au imbunatatit mai departe rezultatele.

20 Mar 2006 | Banii si economia
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară