top banner

Pagina 145 - Banii si economia: Articole, știri și sfaturi financiare

Vechile bancnote se mai accepta o luna la plata

De la 1 ianuarie 2007, vechile insemne monetare nu vor mai putea fi utilizate ca mijloace legale de plata. La 28 noiembrie, 10% din numerarul aflat in circulatie mai provenea din vechea emisiune.

30 Noi 2006 | Banii si economia

Trecerea la euro, prioritate post-aderare?

Doi inalti oficiali ai Bancii Nationale au adus in discutie subiectul adoptarii monedei unice in Romania, in cadrul seminarului EU Cofile, organizat de BNR, Asociatia Romana a Bancilor si Alpha Bank. Problema nu este daca, ci cand. Decizia este politica, insa adoptarea ei trebuie facuta tinand cont in primul rand de fundamnente economice.

20 Noi 2006 | Banii si economia

Conso ofera cursurile valutare interbancare

Conso.ro lanseaza o noua premiera pe piata romaneasca: utilizatorii site-ului pot avea acces gratuit la cotatiile valutare ale leului de pe piata interbancara.

16 Noi 2006 | Banii si economia

Apare bancnota de 200 lei

De la 1 decembrie va intra in circulatie o noua bancnota, in valoare de 200 lei. Oficialii BNR cred ca aceasta va simplifica utilizarea numerarului de catre populatie.

15 Noi 2006 | Banii si economia

Avertisment BNR: Atentie la creditele in franci si yeni!

Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Cristian Popa, a declarat ca este de datoria Bancii Centrale sa avertizeze asupra riscurilor creditelor acordate in monede exotice.

14 Noi 2006 | Banii si economia

BNR nu se atinge de dobanda

Banca centrala mentine neschimbata rata dobanzii de politica monetara, la nivelul de 8,75%, pe fondul reducerii inflatiei. In plus, BNR va elimina de la 1 ianuarie 2007 restrictiile impuse bancilor la acordarea de imprumuturi in valuta. Disparitia acestora nu este insa de asteptat sa genereze modificari majore asupra dobanzilor la credite.

13 Noi 2006 | Banii si economia

Comisioanele urca DAE cu pana la 4%

Comisioanele si asigurarile aferente creditelor majoreaza cu pana la 4% dobanda anuala efectiva la imprumuturile pentru populatie. Cele mai afectate sunt creditele pentru nevoi personale.

08 Noi 2006 | Banii si economia

BCR lanseaza o emisiune de obligatiuni

BCR isi sporeste fondurile destinate finantarii activitatii curente printr-o emisiune de obligatiuni in lei pe piata de capital interna. Titlurile au scadenta la 3 ani si o dobanda de 7,25%.

07 Noi 2006 | Banii si economia

Triumful unei idei generoase

Premiul Nobel pentru pace a fost acordat in acest an economistului Muhammad Yunus si proiectului dezvoltat de el in urma cu 30 de ani ? Grameen Bank. Spre deosebire de o banca obisnuita, al carei scop este maximizarea profitului, Grameen Bank si-a propus sa ofere servicii financiare populatiei sarace, si in special femeilor, din Bangladesh.

16 Oct 2006 | Banii si economia

Raiffeisen Leasing are o noua conducere

Compania de leasing a bancii austriece va fi condusa de acum inainte de fosta directoare de vanzari, Mihaela Mateescu.

11 Oct 2006 | Banii si economia
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară