CEC Bank ramane singura banca partenera in programul destinat tinerilor antreprenori

Tinerii care doresc sa isi infiinteze o firma in cadrul programului guvernamental ce ofera subventie de 10.000 euro, pot obtine finantarea suplimentara prin credite de la CEC Bank.

CEC Bank va acorda credite in lei cu dobanda variabila compusa sin Robor la 6 luni plus o marja de 3%. Creditele sunt garantate de catre stat, prin FNGCIMM, in proportie de pana la 80%, iar rambursarea creditului se face in functie de particularitatea fiecarei companii.

Creditul poate sa completeze alocatia financiara nerambursabila oferita de stat pentru infiintarea unei firme, de 10.000 euro dar nu mai mult de  50% din cheltuielile eligibile conform planului de afaceri.


“Prin acordarea acestor finantari, CEC Bank sustine tinerii intreprinzatori in vederea infiintarii si dezvoltarii de microintreprinderi”, a precizat Radu Ghetea, presedintele CEC Bank.

De altfel, CEC Bank este singura institutie de credit partenera in cadrul programului inca de la lansarea acestuia, la inceputul anului 2011.

Cei care doresc sa beneficieze de facilitatile programului trebuie sa se inscrie online, pe pagina Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM (AIPPIMM).


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus