Banca Transilvania ofera un nou credit pentru IMM, fara garantii materiale

Banca Transilvania a lansat un nou credit fara garantii imobiliare pentru IMM-uri.Solicitantii pot accesa si garantiile FNGCIMM, caz in care beneficiaza de o dobanda mai mica.

Imprumutul este destinat companiilor cu o cifra de afaceri de pana la 4 milioane lei. Suma maxima acordata se ridica la 60.000 lei, iar perioada de rambursare se poate intinde pana la 5 ani.

In cazul in care clientul opteaza pentru constituirea garantiei FNGCIMM pentru cel mult 80% din valoarea creditului, imprumutul poate ajunge pana la 100.000 lei sau echivalentul in euro.


Suma poate fi utilizata inclusiv pentru refinantarea altor credite pe termen scurt sau mediu.

Dobanda platita de clienti la lei este de 12%, respectiv de 11%, in cazul in care se solicita garantiile Fondului. Pentru imprumutul in euro, rata dobanzii este de 9,5%, respectiv de 8,5%. Rambursarea anticipata nu este taxata.

Creditul este dispus cu o perioada de gratie de pana la 12 luni, ceea ce presupune un efort minim pentru client in primul an.

“ Perioada generoasa de gratie permite ragazul suplimentar necesar relansarii activitatii intreprinderilor mici si mijlocii, dupa conjunctura dificila a ultimilor ani”, a precizat Robert C. Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Pentru a beneficia de acest produs, o companie trebuie sa inregistreze o perioada minima de activitate de 24 de luni, iar evolutia cifrei de afaceri sa fie pozitiva sau, daca inregistrează scadere, aceasta sa fie de maximum 25%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus