Prima Casa va fi disponibila si celor care detin un imobil mai mic de 50 mp

Programul Prima Casa va continua in aceleasi conditii de avans si costuri si va fi disponibila inclusiv pentru cei care detin o locuinta de pana in 50 metri patrati.


Guvernul a decis sa schimbe insa regulile in ceea ce priveste relatia cu bancile si sa nu mai acorde garantie decat in proportie de 50% din suma finantata, lucru ce va afecta si portofoliul deja existent.

“Bancile au la dispozitie 3 luni de zile pentru a participa la aceasta noua forma a programului Prima Casa dupa principiul, evident, primul venit-primul servit”, a precizat premierul Emil Boc.

Bancile pot, de asemenea, sa isi transfere intre ele portofoliile de garantii, in cazul in care nu doresc sa isi dubleze numarul de credite acordate in cadrul primelor 3 etape.

Noua formula a fost deja discutata cu institutiile de credit, insa nu toate au considerat formula adoptata de guvern ca fiind oportuna.

Atata vreme cat garantia statului nu mai este de 100%, clientii noi nu vor mai putea beneficia de aceleasi costuri scazute, considera presedintele Raiffeisen Bank.

“Nu am decis daca vom participa, dar daca participam, nu putem pastra aceleasi conditii”, a precizat in urma cu numai o zi Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste
Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste

Intre creditele Noua Casa, cele mai atractive prin prisma garantiei de stat, si creditele de nevoi personale uzuale, diferenta de marja pleaca acum de la 4%. Fata de creditele ipotecare fara garantie de stat, diferenta este mult mai mica.

11 Mai 2021 | Imobiliare

Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus