Saptamana se incheie cu un franc cotat la 3,81 lei la BNR

Dupa ce aprecierea francului fusese stopata de interventiile Bancii Centrale a Elvetiei, tendinta a revenit iar francul urca cu pasi repezi catre nivelurile maxime inregistrate cu numai o luna in urma.

La BNR, cursul oficial a mai crescut cu 10 bani in numai o sedinta iar saptamana se incheie cu o cotatie de 3,8156 lei pentru un franc. Fata de nivelul stabilit in prima zi a saptamanii, cursul este cu peste 22 de bani mai mare.

Cursul maxim s-a inregistrat pe 11 august, cand un franc a fost cotat la 4,0898 lei.


In comparatie, euro s-a mentinut relativ stabil iar cursul a urcat intr-o saptamana cu doar 0,16 bani, pana la nivelul de 4,2418 lei pentru un euro, stabilit vineri.

“Leul a reusit sa ramana stabil fata de moneda europeana fara sustinerea bancii centrale si acest lucru este usor pozitiv. Datele sugereaza ca BNR nu a redus cantitatea de lichiditate din sistem”, au precizat si analistii ING Bank dupa ce BNR a publicat datele aferente rezervei valutare pentru luna august.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus