Leul se apreciaza puternic in fata euro si a francului

Dupa ce in ultima saptamana, leul a pierdut aproximativ 11 bani in fata euro si francului elvetian, marti trendul s-a inversat si cotatiile de referinta au scazut simtitor.

Cea mai mare depreciere, de peste 3 bani a consemnat-o francul, fara a determina insa o scadere a cotatiei sub 3,5 lei. Noul nivel de referinta este de 3,5066 lei/franc.

Pe de alta parte, euro a scazut cu 2,2 bani, pana la 4,2410 lei la BNR.


Aprecierea are loc in conditiile in care participantii la piata asteapta sa vada daca guvernul Greciei va trece de votul de incredere de astazi, hotarare de care depinde intrarea sa nu a Greciei in incapacitate de plata.

“In pofida acestei reveniri, moneda Romaniei inregistreaza din nou o performanta mai slaba decat monedele din regiune. Credem ca acesta diferentiere ar putea continua si ne asteptam ca leul sa se tranzactioneze cu o tendinta modesta de apreciere in sedinta de astazi”, au precizat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus