Leul ramane cuminte pe o piata volatila

Conform notei obisnuite, leul s-a miscat aproape nesemnificativ in sedinta de marti, in ciuda volatilitatii de pe piata regionala. Cursul oficial a crescut usor, pana la 4,3433 lei pentru un euro.

Cotatiile interbancare se mentin in jurul pranzului intr-un interval ingust, de 4,3440 – 4,3490 lei pentru un euro, cu o depreciere de 0,1% a monedei nationale in fata celei europene.


In contrapartida, valutele regionale au inregistrat o tendinta de apreciere mai pronuntata. Zlotul polonez a castigat 0,9% in fata euro in timp ce forintul maghiar a avansat cu 0,3%. Doar coroana ceha a avut o evolutie mai modesta, inregistrand o apreciere de doar 0,2% in fata monedei europene.

Evolutia linistita a leului nu este o surpriza pentru piata. Investitorii considera leul ca fiind cea mai stabila moneda din regiune, insa parte din aceasta toleranta la schimbari este pusa pe seama unor posibile interventii BNR in piata.

Leul s-a depreciat usor si fata de francul elvetian, care a trecut de 3,60 lei la BNR. Dolarul american s-a ieftinit usor, iar cursul oficial este de 3,2919 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus