top banner

Leul ramane cuminte pe o piata volatila

31 Ianuarie 2012 | Autor: Conso

Conform notei obisnuite, leul s-a miscat aproape nesemnificativ in sedinta de marti, in ciuda volatilitatii de pe piata regionala. Cursul oficial a crescut usor, pana la 4,3433 lei pentru un euro.
Cotatiile interbancare se mentin in jurul pranzului intr-un interval ingust, de 4,3440 – 4,3490 lei pentru un euro, cu o depreciere de 0,1% a monedei nationale in fata celei europene.
In contrapartida, valutele regionale au inregistrat o tendinta de apreciere mai pronuntata. Zlotul polonez a castigat 0,9% in fata euro in timp ce forintul maghiar a avansat cu 0,3%. Doar coroana ceha a avut o evolutie mai modesta, inregistrand o apreciere de doar 0,2% in fata monedei europene.
Evolutia linistita a leului nu este o surpriza pentru piata. Investitorii considera leul ca fiind cea mai stabila moneda din regiune, insa parte din aceasta toleranta la schimbari este pusa pe seama unor posibile interventii BNR in piata.
Leul s-a depreciat usor si fata de francul elvetian, care a trecut de 3,60 lei la BNR. Dolarul american s-a ieftinit usor, iar cursul oficial este de 3,2919 lei pentru un dolar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta