Leul isi pastreaza castigul. Cursul sta aproape de 4,47 lei/euro

Pe fondul celor mai ridicate volume din acest an, moneda nationala a castigat peste 1% in sedinta de precedenta, o miscare suprinzatoare care nu pare sa fie corectata.


In sedinta de vineri, cotatiile interbancare se mentin in intervalul 4,4720 – 4,4770 lei pentru un euro, usor sub nivelul de inchidere a sedintei anterioare.

Confom analistilor, aceasta apreciere este pusa pe seama interesului crescut al investitorilor straini in activele denominate in lei. Astfel, am putea vedea leul castigand teren in continuare dar doar pe fondul revenirii unei parti suficiente din suma de 1,5 miliarde euro ce insumeaza scaderile detinerilor investitorilor straini in titluri de stat locale din primele 9 luni ale anului curent.

“Cu toate acestea, suntem precauti asupra unui scenariu de intarire semnificativa a leului, intrucat moneda locala se afla momentam despreciata cu 3% fata de nivelul de inceput de an, desi estimam ca pentru aceasta perioada interventiile bancii centrale pentru sustinerea leului au totalizat 3 miliarde euro”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul BNR anuntat pentru vineri este de 4,4747 lei pentru un euro, cu peste 3 bani mai redus decat cel anterior.

Si dolarul american a scazut cu peste 3 bani, pana la 3,4205 lei la cursul oficial, in timp ce francul elvetian a coborat la 3,7022 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus