Leul da semne de slabiciune la inceput de an

Cursul oficial a depasit 4,35 lei pentru un euro la BNR. Sedinta de luni este a patra sedinta din 2012 in care leul inregistreaza o depreciere.


Moneda nationala a inceput anul cu o tendinta de depreciere. In numai patru sedinte, cotatia a urcat cu peste 3 bani, iar cursul BNR in sedinta de luni s-a ridicat la 4,3532 lei pentru un euro.

Tendinta de depreciere a leului nu se incadreaza in evolutia generala a pietei regionale. Coroana ceha si forintul maghiar castiga intre 0,25% si 0,45% in fata euro.

In ciuda tendintei de scadere pe care s-a incadrat leul in prima saptamana a anului, analistii nu si-au modificat previziunile pentru primul trimestru, acestea fiind in continuare plasate in intervalul 4,30 - 4,45 lei pentru un euro.

Pe de alta parte, euro s-a depreciat puternic in fata dolarului, cotatiile pe piata internationala scazand spre 1,27 dolari pentru un euro.

Pe piata locala, dolarul este cotat la 3,4096 lei in timp ce francul elvetian a urcat la 3,5811 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus