Francul nu da semne de calmare si continua sa creasca la BNR

Cotatia stabilita de BNR miercuri pentru francul elvetian este de 4,0865 lei, cu 6 bani peste nivelul anterior. Pe pietele internationale s-a atins un nou maxim, paritatea ajungand la 1 franc/euro.

Francul nu da semne de calmare nici dupa anuntul FED privind mentinerea unui nivel redus al dobanzii de politica monetara pana in 2013. Daca bursele au inregistrat o revenire, moneda Elvetiei continua sa se aprecieze.

Pe pietele internationale, cotatiile au ajuns pe parcursul noptii pana aproape de paritatea un franc pentru un euro. In prezent, cotatiile au urcat spre 1,04 franci/euro insa sentimentul ramane negativ.


La BNR s-a atins un nou maxim in sedinta de miercuri, cand un franc a fost cotat la 4,0865 lei. Valoarea este cu 26 bani peste nivelul inregistrat in urma cu o saptamana.

Fata de euro insa leul da semne de revenire si se apreciaza dupa anuntul FED.

“Deoarece principalii indici bursieri inregistreaza castiguri dupa performanta slaba din zilele precedente, leul s-ar putea aprecia fata de euro astazi. Dar castigurile ar putea fi doar marginale deoarece leul s-a dovedit destul de stabil in timp ce indicii bursieri au inregistrat pierderi importante in sedintele precedente”, au mentionat analistii ING Bank.

Cotatia oficiala anuntata de BNR este de 4,2620 lei pentru un euro, usor sub nivelul din ziua precedenta.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus