Francul elvetian se apropie de un nou maxim la BNR

Leul pierde teren in fata principalelor valute, in ciuda unei tendinte de apreciere a monedelor regionale. Cotatia francului a trecut din nou de pragul de 3,7 lei la BNR.


Moneda romaneasca nu pare sa se miste in ton cu regiunea in sedinta de joi. In timp ce leul pierde 0,25% in fata euro, forintul maghiar si zlotul polonez inregistreaza un avans de 0,20%, respectiv 0,35%, in jurul pranzului.

“Evolutia negativa a principalilor indici bursieri de pe parcursul noptii nu este favorabila leului ce s-ar putea tranzactiona cu o tendinta de depreciere astazi”, anticipasera si analistii ING Bank.

Cursul stabilit de BNR in sedinta de joi este de 4,2445 lei pentru un euro.

Leul a pierdut teren si in fata francului elvetian. Cotatia oficiala a urcat la 3,7033 lei pentru un franc, fiind a doua oara cand francul depaseste pragul psihologic de 3,7 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus