Francul continua sa creasca si trece de 3,7 lei la BNR

Aprecierea francului elvetian pare de neoprit. Saptamana a debutat cu atingerea unui nou maxim istoric iar cursul afisat de BNR este 3,7187 lei pentru un franc.


Cotatia francului a urcat cu 17,5% in ultimul an si cu peste 37% doar in ultimii doi ani. Cei mai afectati de situatie sunt cei care s-au imprumutat in franci elvetieni iar acum trebuie sa suporte integral aprecierea francului.

Pana in prezent, nicio banca nu a pus la punct planuri concrete de ajutor pentru cei care au in derulare credite in aceasta moneda.

Iar, din pacate, previziunile nu sunt deloc bune. Analistii considera ca cel putin pentru urmatoarele 12 luni, francul elvetian nu are motive pentru a scadea iar Banca Centrala a Elvetiei este putin probabil sa intervina in piata pentru a tempera aprecierea monedei.

Leul si-a mai revenit insa in fata monedei unice, iar cursul oficial a scazut la 4,2685 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus