Euro nu da semne sa coboare sub 4,3 lei

Moneda nationala a inregistrat din nou o depreciere de aproape 1 ban in raport cu euro, nivelul de referinta urcand peste 4,32 lei/euro. De 3 saptamani, cursul se mentine peste 4,3 lei/euro.


Timp de 3 saptamani, leul a reusit o singura data, timid, sa se aprecieze pana aproape de 4,3 lei/euro, nereusind insa sa coboare sub acest prag.

Cea mai recenta cotatie de referinta anuntata de Banca Nationala este de 4,3233 lei pentru un euro. Cotatiile valutare interbancare oscilau in cursul dupa-amiezei in jurul acestui prag, cotatia la vanzare atingand chiar nivelul de 4,33 lei/euro.

Pe de alta parte, monedele regionale au consemnat evolutii contrare. In vreme ce coroana ceheasca avansa cu 0,1% in fata euro, zlotul si forintul pierzand pana la 0,3% in fata monedei unice.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus