Dolarul american a scazut la minimul ultimului an si 2 luni la BNR

Dolarul american a scazut la BNR la valoarea minima inregistrata in ultimele 14 luni, comparativ cu leul. Cursul s-a apropiat de pragul de 3,2 lei/dolari.

O valoare similara s-a inregistrat in urma cu mai bine de un an, in luna noirmebire 2011. Revenirea este cu atat mai importanta cu cat in vara anului trecut dolarul american intrase pe o panta de apreciere si a ajuns aproape de 3,9 lei.


Si pe pietele internationale, ultimele saptamani au adus o depreciere pentru dolar, iar cotatia a urcat la 1,36 dolari americani pentru un euro. Analistii anticipeaza insa reintoarcerea catre intervalul 1,30 – 1,33 dolari pentru un euro in lunile urmatoare.

“Nu vedem o depasire a pragului de 1,35 dolari pentru un euro. Diferenta de randamente dintre titlurile de stat germane si titlurile guvernamentale ale statelor unite, a fost principalul motiv pentru evolutia recenta in favoarea euro”, afirma analistii Raiffeisen Bank.

Cum reducerea diferentei s-a datorat in special cresterii randamentului la titlurile de stat germane iar o noua majorare nu este anticipata de catre analisti, este de asteptat ca euro sa incheie episodul de apreciere iar dolarul sa recastige o parte terenul pierdut.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus