Cursul trece de 4,26 lei/euro la final de saptamana

Moneda nationala a pierdut tot terenul castigat in fata euro in ultimele zile. Cursul BNR a urcat la maximul ultimelor trei saptamani, respectiv 4,2657 lei pentru un euro.

Deprecierea brusca a leului, de 0,30% intr-o singura sedinta, pare moderata in comparatie cu volatilitatea inregistrata de restul valuterlor regionale.


Zlotul polonez a pierdut peste 1% in fata euro, forintul maghiar s-a depreciat cu 0,80% in timp ce coroana ceha a pierdut 0,50%. Scaderile sunt puse de analisti pe seama deschiderii in ton negativ a burselor europene.

Pe de alta parte, o schimbare de trend a leului nu este previzionata pana la finalul anului. Urmatoarele trei luni vor fi caracterizate mai mult de acalmie.

“Vedem perechea euro/leu tranzactionandu-se in intervalul 4,2-4,3 pana la sfarsitul acestui an deoarece credem ca la nivelul 4,3 participantii la piata se asteapta ca BNR sa intervina sprjinand moneda nationala, in timp ce o apreciere a leului de la nivelul 4,2/EUR nu este justificata de evenimentele locale si de la nivel global”, au precizat analistii ING Bank.

Leul a pierdut usor teren si in fata francului elvetian. Cursul oficial a urcat la 3,5087 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus