Cursul de schimb se apropie rapid de un nou maxim istoric

Leul s-a depreciat pe final de saptamana iar cursul oficial anuntat de BNR a urcat la 4,3598 lei pentru un euro, cu mai putin de 1 ban sub nivelul maxim istoric.

Cursul maxim a fost inregistrat in iunie 2010, cand un euro a fost cotat la BNR la 4,3688 lei.

Pe piata interbancara cotatiile au sarit din nou de 4,37 lei pentru un euro, in sedinta de vineri, in conditiile in care restul valutelor regionale inregistreaza o tendinta de apreciere.


Leul s-a depreciat pe final de saptamana si in fata francului elvetian, iar cursul a urcat cu aproape 2 bani, pana la 3,5263 lei pentru un franc.

“Faptul ca emisiunea de titluri pe termen mediu in euro a fost amanata nu este o vesta buna pentru leu. Viitoarele interventii valutare vor avea un impact mai mare asupra ratelor de dobanda fata de cazul in care titlurile ar fi fost emise, ceea ce sugereaza ca exista mai putin spatiu pentru interventii valutare. Au crescut riscurile pentru un leu mai depreciat de 4,40/euro, prognoza noastra pentru sfarsitul anului”, au precizat analistii ING Bank.

De asemenea, presiunile de depreciere se mentin, in conditiile in care turbulentele financiare din zona euro nu si-au pierdut din intensitate.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus