Calmarea pietelor coboara euro la 4,33 lei

Euro a revenit la 4,33 lei, dupa deprecierea puternica din sedinta precedenta, cand cotatia trecuse din nou de 4,35 lei pentru un euro.


“Corectia ar putea fi legata de o imbunatatire a sentimentului investitorilor dupa ce ziarul Guardian a scris ca Germania si Franta au convenit sa majoreze fondul EFSF la 2 trilioane euro. Dar probabil aceasta corectie a fost legata si de faptul ca perechea euro-leu s-a tranzactionat ieri la cel de-al doilea cel mai ridicat nivel de anul acesta. Acest nivel a fost de asemenea aproape de maximul istoric de 4,4010 inregistrat in luna iunie 2010”, au precizat analistii de la ING Bank.

Cu toate acestea, ei sunt de parare ca tendinta pentru leu ramane totusi una de depreciere atat timp cat incertitudinea privind rezolvarea crizei datoriilor suverane va persista.

In jurul dupa-amiezei, leul reusise sa recupereze 0,6% in raport cu euro pe piata interbancara, cotatiile osciland in jurul valorii de 4,33 lei pentru un euro .

Noua cotatie oficiala publicata de Banca Natioanala este de 4,3346 lei pentru un euro, in scadere cu aproape 2 bani fata de nivelul prevedent.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus