Ce credit pot lua pentru a-mi achita constructia unei case?


Intrebare:

Buna ziua,
Sunt intr-o mare dilema, nu stiu cum sa fac! Vin la dvs. cu rugamintea sa ma sfatuiti cum este mai bine sa procedez! In primul rand doresc sa imi construiesc o casa cu o firma specializata care se ocupa de constructii de case. Aceasta firma mi-a calculat costul pentru o casa (la care am convenit) la un pret final de 70000 Euro. Daca inchei contractul cu aceasta firma casa va fi gata in anul 2008 in luna aprilie, cand trebuie sa si achit suma respectiva! Eu am un apartament de 4 camere, (unde si locuiesc momentan impreuna cu sotia si cu trei copii) care pot sa il vand la un pret de aprox. 45000 Euro. Apartamentul este in Medias jud.Sibiu. Ca sa incep aceasta constructie am nevoie de un capital. Nu stiu cu ce suma sa ma imprumut de la banca, daca impreuna cu sotia avem un venit de 3200 RON / luna. Va multumesc

Nemes Stefan, Medias

La un venit net de 3.200 RON/luna, cu conditia sa indepliniti si celelalte criterii de eligibilitate cerute de catre Banca, in conditiile de creditare actuale, ati putea obtine un credit ipotecar in jurul echivalentului a 45.000 EUR.

Acesta este un calcul orientativ insa. Nu putem stii exact care vor fi conditiile de creditare in anul 2008, la momentul la care veti finaliza tranzactia (creditul ar urma sa vi se acorde la semnarea vanzarii-cumpararii, cand imobilul va fi finalizat).

Acum, exista 2 situatii:
1) constructorul va solicita anul acesta un avans: caz in care ati putea contracta la momentul actual un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca pe actualul apartament proprietate personala, urmand ca in 2008 cand se finalizeaza noul imobil sa-l vindeti pe cel vechi, sa achitati creditul de nevoi personale si sa contractati pentru diferenta de bani necesara un credit de achizitie imobil;

2) constructorul nu va solicita nici un avans anul acesta: caz in care in 2008, cand se finalizeaza constructia noului imobil, il vindeti pe cel vechi si pentru diferenta de suma necesara contractati un credit de achizitie imobil (garantand cu imobilul nou).


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Credite imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Credite imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Credite imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Credite imobiliare

Inapoi sus