Ce consecinte are pentru asociati neplata unui credit pe firma?


Intrebare:

Sunt asociat cu fosta sotie intr un SRL. Noi am divortat, ea se ocupa acum de firma, eu nu mai am nici o contributie.  Cum poate face un credit fara mine. Poate face? Daca nu plateste creditul suport si eu consecintele? Va rog sa-mi raspunde ti cat se poate de repede.

Toth Stefan, Arad

Daca in continuare sunteti asociat la aceasta societate, orice solicitare de credit trebuie ratificata printr-o hotarare generala a asociatilor. Daca acest credit devine neperformant atunci se vor executa garantiile aduse (daca este cazul), apoi se vor executa garantii fidejusori (daca creditul este negarantat sau garantiile nu acopera soldul creditului) .

Garantul fidejusor este persoana care, printr-un contract de fidejusiune incheiat cu un creditor, se obliga sa garanteze acestuia o anumita creanta/datorie, executand el datoria atunci cand debitorul principal nu o executa el insusi.

In concluzie trebuie verificat contractul de credit si  hotararea AGA referitor la contractarea creditului/creditelor in discutie si eventual daca este cazul ce este specificat in statutul societatii.Functie de aceste elemente suportati sau nu consecinte.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus