Ce consecinte are pentru asociati neplata unui credit pe firma?


Intrebare:

Sunt asociat cu fosta sotie intr un SRL. Noi am divortat, ea se ocupa acum de firma, eu nu mai am nici o contributie.  Cum poate face un credit fara mine. Poate face? Daca nu plateste creditul suport si eu consecintele? Va rog sa-mi raspunde ti cat se poate de repede.

Toth Stefan, Arad

Daca in continuare sunteti asociat la aceasta societate, orice solicitare de credit trebuie ratificata printr-o hotarare generala a asociatilor. Daca acest credit devine neperformant atunci se vor executa garantiile aduse (daca este cazul), apoi se vor executa garantii fidejusori (daca creditul este negarantat sau garantiile nu acopera soldul creditului) .

Garantul fidejusor este persoana care, printr-un contract de fidejusiune incheiat cu un creditor, se obliga sa garanteze acestuia o anumita creanta/datorie, executand el datoria atunci cand debitorul principal nu o executa el insusi.

In concluzie trebuie verificat contractul de credit si  hotararea AGA referitor la contractarea creditului/creditelor in discutie si eventual daca este cazul ce este specificat in statutul societatii.Functie de aceste elemente suportati sau nu consecinte.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus