Cate carduri business se pot atasa unui cont curent al firmei?


Intrebare:

Buna ziua. As vrea sa va intreb cum functioneaza cardurile business. Sunt atasate la un cont al firmei dar cine le poate folosi, doar directorul general? Ce nume apare pe card? Eu as fi vrut sa fac carduri la 3 persoane din firma dar sa le limitez fiecaruia o suma. Am nevoie de trei conturi diferite?

Chitoi Gheorghe, Iasi

Cardurile pot fi atasate unui singur cont sau atasate diferitelor conturi ale companiei. Pe cardul business apare atat numele companiei cat si numele utilizatorului, deci cardul business este nominal chiar daca acestea sunt atasate aceluiasi cont.

Limitele accesate de diferitii utilizatori ai cardurilor companiei pot fi setate diferit, functie de cerintele managementului.  

Sfatul nostru este sa existe un cont separat la care sa existe acces cu cardurile de companie pentru diferitele functii din firma , de exemplu pentru soferi sa existe un cont separat de cel curent sau separat de cel folosit de managementul companiei avand in vedere ca necesitatile acestora sunt diferite de la caz la caz iar sumele utilizate pot si ele sa difere, in plus este mai usor a se tine evidenta pe tipuri de cheltuieli sau pe centre de cost.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus