EximBank: Cum obtin subventia de dobanda prin schema de ajutor de minimis?


Intrebare:

Cum pot beneficia de ajutor de minimis prin EximBank? Am inteles ca exista o schema speciala.

Campian Corina, Constanta

EximBank poate compensa pana la 50% dobanda platita de IMM la creditele în lei contractate de la bancile comerciale dupa data de 1 ianuarie 2006, in cadrul schemei de ajutor de minimis aprobata de Comisia Europeana.

Compensatia de dobanda pentru IMM-uri se solicita pentru dobanzi platite in trimestrul calendaristic anterior depunerii cererii. Astfel, cererile si documentele justificative pot fi depuse in termen de 5 zile lucratoare de la data de 15 a primei luni dupa încheierea trimestrului in care s-au platit dobanzile la credit.

Pentru a fi eligibila in cadrul acestei scheme de ajutor de stat, o companie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

-       nu se afla in litigiu in calitate de parat cu Ministerul Finantelor, ANAF, AVAS si EximBank;

-       suma ajutoarelor de minimis de care a beneficiat intr-o perioada de 3 ani fiscali (doi anteriori ºi cel curent) inclusiv ajutoarele de minimis acordate de EximBank nu depaseste echivalentul a 200.000 de euro;

-       nu înregistreaza datorii restante catre bugetul statului;

-       nu figureaza cu credite restante in baza de date a Centralei Riscurilor Bancare si a Centralei Incidentelor de Plati;

-       nu s-a instituit procedura judiciarã de insolventa.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus