EximBank: Cum obtin subventia de dobanda prin schema de ajutor de minimis?


Intrebare:

Cum pot beneficia de ajutor de minimis prin EximBank? Am inteles ca exista o schema speciala.

Campian Corina, Constanta

EximBank poate compensa pana la 50% dobanda platita de IMM la creditele în lei contractate de la bancile comerciale dupa data de 1 ianuarie 2006, in cadrul schemei de ajutor de minimis aprobata de Comisia Europeana.

Compensatia de dobanda pentru IMM-uri se solicita pentru dobanzi platite in trimestrul calendaristic anterior depunerii cererii. Astfel, cererile si documentele justificative pot fi depuse in termen de 5 zile lucratoare de la data de 15 a primei luni dupa încheierea trimestrului in care s-au platit dobanzile la credit.

Pentru a fi eligibila in cadrul acestei scheme de ajutor de stat, o companie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

-       nu se afla in litigiu in calitate de parat cu Ministerul Finantelor, ANAF, AVAS si EximBank;

-       suma ajutoarelor de minimis de care a beneficiat intr-o perioada de 3 ani fiscali (doi anteriori ºi cel curent) inclusiv ajutoarele de minimis acordate de EximBank nu depaseste echivalentul a 200.000 de euro;

-       nu înregistreaza datorii restante catre bugetul statului;

-       nu figureaza cu credite restante in baza de date a Centralei Riscurilor Bancare si a Centralei Incidentelor de Plati;

-       nu s-a instituit procedura judiciarã de insolventa.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus