Cum verific daca agentia de plasare a fortei de munca respecta legislatia?


Intrebare:

As vrea sa ma adresez unei agentii de plasare a fortei de munca pentru a-mi gasi un job in strainatate. Pot avea incredere intr-o astfel de societate? Cum pot afla daca o agentie de plasare a fortei de munca functioneaza conform legislatiei?

Taras Alice, Galati

Activitatea de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate se realizeaza de catre societati comerciale constituite in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care au ca activitate principala "Selectia si plasarea fortei de munca", cod CAEN – 7810.
 
Aceasta activitate este reglementata prin Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, republicata si HG nr. 384/2001 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 156/2000, in care, la art.5 se prevede ca acestia au obligatia sa se inregistreze la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.
 
Pentru a afla daca o firma de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate functioneaza in conformitate cu legislatia in vigoare puteti solicita informatii de la Inspectia Muncii, institutie care are competente de control a activitatii de ocupare a fortei de munca in strainatate potrivit cap. 6  art.18 din HG 384/2001 cu modificarile si completarile ulterioare.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus