top banner

Pot lua credit pe firma de la o banca cu sediul in alta localitate?

01 Octombrie 2009 | Autor: Laura Stoicescu

Unele banci  sunt conectate online atat din punct de vedere informatic cat si operational. Pentru companie aceste aspect  ne spune ca avand un cont deschis la oricare din agentia bancii, clientul  poate sa-si acceseze conturile de oriunde. Trebuie sa verificati daca banca d-voastra are aceste facilitati.   
Din punct de vedere al creditarii nu exista nici un fel de restrictiii vis a vis de localitatea in care compania isi desfasoara activitatea si localitatea unde se afla unitatea bancara. Responsabilul de Clientela IMM se poate deplasa la sediul companiei.
Cat priveste operatiunile bancare chiar daca nu aveti o banca in localitatea in care va desfasurati activitatea acestea se  pot realiza prin canale de distributie alternative. Acestea presupun realizarea de operatiuni prin intermediul internetului, prin telefon, cu ajutorul unui operator, sau prin sms, in retelele de telefonie mobila.
 
Trebuie amintit ca platile efectuate prin canale alternative sunt mai ieftine atat din punct de vedere al comisioanelor cat si din punctul de vedere al costurilor logistice (deplasare la banca, costul timpului). In plus, unele banci ofera pachete ce implica reduceri suplimentare de costuri atunci cand se utilizeaza mai multe servicii sau produse.
 
Raiffeisen Bank  a lansat in iulie 2009 patru pachete operationale – Bronze, Silver, Gold si Platinum. Acestea reprezinta o modalitate eficienta de optimizare a costurilor, prin exceptarea de la plata a unor comisioane aferente operatiunilor bancare curente. Pachetele presupun inclusiv accesul gratuit la canale de distributie alternative.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

IMM

Alte Articole

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

01 Noi 2021 | IMM
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

01 Sep 2020 | IMM
Alternative de finantare pentru companiile mici

Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iul 2020 | IMM
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Apr 2020 | IMM

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul