Pot lua credit pe firma de la o banca cu sediul in alta localitate?


Intrebare:

Daca o banca nu are sucursala in localitatea unde se afla societatea solicitanta de credit, ce sanse are sa-i fie analizata cererea si eventual sa fie creditata?

Bratosin Marcela, buzau

Unele banci  sunt conectate online atat din punct de vedere informatic cat si operational. Pentru companie aceste aspect  ne spune ca avand un cont deschis la oricare din agentia bancii, clientul  poate sa-si acceseze conturile de oriunde. Trebuie sa verificati daca banca d-voastra are aceste facilitati.   

Din punct de vedere al creditarii nu exista nici un fel de restrictiii vis a vis de localitatea in care compania isi desfasoara activitatea si localitatea unde se afla unitatea bancara. Responsabilul de Clientela IMM se poate deplasa la sediul companiei.

Cat priveste operatiunile bancare chiar daca nu aveti o banca in localitatea in care va desfasurati activitatea acestea se  pot realiza prin canale de distributie alternative. Acestea presupun realizarea de operatiuni prin intermediul internetului, prin telefon, cu ajutorul unui operator, sau prin sms, in retelele de telefonie mobila.
 
Trebuie amintit ca platile efectuate prin canale alternative sunt mai ieftine atat din punct de vedere al comisioanelor cat si din punctul de vedere al costurilor logistice (deplasare la banca, costul timpului). In plus, unele banci ofera pachete ce implica reduceri suplimentare de costuri atunci cand se utilizeaza mai multe servicii sau produse.
 
Raiffeisen Bank  a lansat in iulie 2009 patru pachete operationale – Bronze, Silver, Gold si Platinum. Acestea reprezinta o modalitate eficienta de optimizare a costurilor, prin exceptarea de la plata a unor comisioane aferente operatiunilor bancare curente. Pachetele presupun inclusiv accesul gratuit la canale de distributie alternative.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus