Pentru a lua credit pe firma este necesar acordul tuturor actionarilor?


Intrebare:

Sunt actioarul majoritar al unei companii si directorul general al acesteia. As dori sa obtin o linie de credit. Mai am nevoie si de semnaturile celorlalti actionari sau pot actiona pe cont propriu?

Vasiliu Mirela, Calarasi

In functie de Actul constitutiv al societatii la care sunteti actionar este sau nu necesar sa obtineti semnaturile celorlalti actionari.

In cazul in care in Actul constitutiv este specificat  ca dumneavoastra, ca actionar majoritar, puteti contracta imprumuturi la banca fara semnaturile celorlalti actionari nu este nevoie sa prezentati alte acorduri.

In caz contrar trebuie sa prezentati atasat cererii de credit  Decizia de contractare credit si constituire garantii din patrimoniul societatii si, eventual, imputernicirea dumneavoastra ca persoana autorizata sa angajeze societatea si sa semneze acte legale (hotarare AGA sau CA, conform Act constitutiv).


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus