Cum se obtine ajutorul de minimis pentru dezvoltare de catre IMM-uri?


Intrebare:

Cum se poate obtine un ajutor de minimis pentru dezvoltarea IMM-urilor - conform HG?

Both Rodica, Ploiesti

Pentru ca o intreprindere sa beneficieze de ajutorul de stat, trebuie sa indeplineasca mai multe criterii de eligibilitate:
 
-         desfasoara activitate de cel putin un an;
-         pe o perioada de 3 ani fiscali consecutivi nu a beneficiat de ajutor de minimis, sau daca a primit, acestea cumulate nu depasesc plafonul de 200.000 euro; pentru firmele ce activeaza in transportul rutier plafonul maxim este de 100.000 euro;
-         prezinta un plan de investitii care sa ateste modul in care sunt utilizati banii; se detaliaza cheltuielile eligibile pentru care se solicita finantarea;
-         nu inregistreaza restante la bugetele componente ale bugetului de stat consolidate;
-         nu se afla in procedura de executare silita, faliment, reorganizare judiciara, dizolvare, inchidere operationala, lichidare;
-         nu intra in categoria intreprinderilor in dificultate. potrivit capitolului 2 sectiunea 2.1. din Comunicarea Comisiei Europene – Linii directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea firmelor in dificultate, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C 244 din 01.10.2004;
-          nu au fost emise impotriva intreprinderii decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau in cazul in care asemenea decizii au fost emise, acestea au fost executate.
 
Pentru a beneficia de ajutorul de stat, solicitantul trebuie sa obtina de la Ministerul de Finante Publice Acordul de principiu pentru finantare. In acest sens, trebuie depusa o cerere la minister, impreuna cu o serie de documente justificative, printre care :
-         situatiile financiare aprobate;
-         planul de investiitii pentru care se solicita finantare, cu o prezentare detaliata a cheltuielilor eligibile;
-         studiu tehnico-economic intocmit de o firma de specialitate, din care se reiasa ca proiectul de investitii este viabil si se recomanda implementarea lui din fonduri publice.
 
Puteti consulta documentele necesare in vederea obtinerii acestuia, cat si alte detalii, accesand link-ul de mai jos:


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus