Raiffeisen Bank: Pot lua credit pe firma daca nu am rulaj pe contul bancar?


Intrebare:

Buna ziua. Sint unic asociat la propria mea firma. As dori sa stiu daca ma puteti ajuta: de unde as putea lua un credit pe firma daca eu nu lucrez cu banca ci direct cu furnizorul? Am conturi la mai multe banci dar nu am rulaj prin banca. Si mai am o problema sint inregistrata la biroul de credit pe pers fizica nu pe pers juritica , dupa cite am inteles nu se acorda credite decit daca ai rulaj prin banca as dori sa iau chiar un credit imobiliar.

Marginean Luminita, Aiud

Faptul ca aveti cont curent deschis deja inseamna ca lucrati cu banca. In orice caz temerea dvs nu este intemeiata deoarece pentru a aplica la un credit bancar nu este obligatoriu sa aveti un rulaj prealabil cu banca.
 
Este adevarat, in momentul in care se aproba un credit, pot exista situatii in care banca solicita un rulaj minim prin conturile companiei, acest aspect fiind solicitat contractual pentru a mentine nivelul de dobanda in conditii mai avantajoase pentru firma d-voastra.

De asemenea rulajul prin aceeasi banca scade cheltuielile cu comisioanele de transfer avand un efect benefic asupra afecerilor derulate de companie. De asemenea, in cazul contractarii unei linii de credit de exemplu, rulajul mai mare prin conturi ajuta la rambursarea zilnica a acestei linii si automat duce la costuri mai mici cu dobanda.
 
In cadrul analizei de credit va fi important, bineinteles, si creditul contractat in calitate de persoana fizica, vis a vis de expunerea d-voastra. Pentru a vedea exact ne trebuie mai multe amanunte.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus