Este recomandat sa ma indatorez pentru a rambursa creditele firmei?


Intrebare:

Ma intereseaza un credit cu ipoteca si nu stiu cum sa il obtin: pe persoana juridica sau pe pers fizica. Este vorba de achizitia unui teren intravilan de 500 mp. Pe pers juridica am propiri pe cont. Nu e o suma foarte mare. Pe pers fizica sint in CRB cu intirzieri de o luna. Inca nu am cumparat pamintul pentru ca nu stiu cum e mai bine. Am nevoie de 30.000 lei. Oare cum e mai bine si mai avantajos?

Marginean Luminita, Aiud

Nu este corect sa faceti un imprumut pe persoana fizica pentru a plati un credit obtinut anterior pe persoana juridica, pentru ca va indatorati si mai mult.

Solutia pe care eu o propun este aceea de a se restructura creditul de tip linie de credit intr-un credit la termen sau un credit la termen + linie de credit mai mica, astfel incat sa nu destabilizam firma.

In general un credit la termen este mai usor de rambursat datorita existentei unei rate ce poate fi bineinteles lunara, neexistand nevoia unei eventuale rambursari integrale a intregii linii de credit.

Avand in vedere faptul ca in mod normal linia de credit se ramburseaza automat din intrarile de numerar, in situatia enuntata de dumneavoastra este posibil sa aveti o intarziere  a platilor de la clienti sau blocarea unei sume importante din linie intr-o activitate ce nu a adus o intoarcere de fonduri.

Pentru a putea da un sfat mai la obiect este necesar sa stim mai multe date referitor la activitatea firmei: CA, domeniul de activitate, credit furnizor daca exista, clienti, etc.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus