Este recomandat sa ma indatorez pentru a rambursa creditele firmei?


Intrebare:

Ma intereseaza un credit cu ipoteca si nu stiu cum sa il obtin: pe persoana juridica sau pe pers fizica. Este vorba de achizitia unui teren intravilan de 500 mp. Pe pers juridica am propiri pe cont. Nu e o suma foarte mare. Pe pers fizica sint in CRB cu intirzieri de o luna. Inca nu am cumparat pamintul pentru ca nu stiu cum e mai bine. Am nevoie de 30.000 lei. Oare cum e mai bine si mai avantajos?

Marginean Luminita, Aiud

Nu este corect sa faceti un imprumut pe persoana fizica pentru a plati un credit obtinut anterior pe persoana juridica, pentru ca va indatorati si mai mult.

Solutia pe care eu o propun este aceea de a se restructura creditul de tip linie de credit intr-un credit la termen sau un credit la termen + linie de credit mai mica, astfel incat sa nu destabilizam firma.

In general un credit la termen este mai usor de rambursat datorita existentei unei rate ce poate fi bineinteles lunara, neexistand nevoia unei eventuale rambursari integrale a intregii linii de credit.

Avand in vedere faptul ca in mod normal linia de credit se ramburseaza automat din intrarile de numerar, in situatia enuntata de dumneavoastra este posibil sa aveti o intarziere  a platilor de la clienti sau blocarea unei sume importante din linie intr-o activitate ce nu a adus o intoarcere de fonduri.

Pentru a putea da un sfat mai la obiect este necesar sa stim mai multe date referitor la activitatea firmei: CA, domeniul de activitate, credit furnizor daca exista, clienti, etc.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus