Daca firma are deja cont la o banca pot obtine un credit mai avantajos?


Intrebare:

Dorim un credit ptr IMM -uri in jur de 30.000 euro. Unde ne recomandati sa aplicam ? Exista conditii preferentiale pentru clientii vechi, in conditiile in care avem deja de cativa ani cont la o banca?

Scarlat Nora, Bucuresti

Orice analiza a solicitarii de credit in cazul unui client IMM implica mai multe etape: identificare nevoi, analiza afacere, evaluare garantii, etc. Pentru parcurgerea acestor etape clientul trebuie sa ia legatura cu un consilier bancar pentru a purta o discutie in vederea structurarii cererii de creditare.
 
In cadrul analizei, bancile, in functie de propria politica, si chiar de la un caz la altul, vor lua in considerare o serie de factori interni si externi care influenteaza evolutia companiei. Astfel, pe langa situatia financiara - profit, cifra de afaceri, cota de piata - se va tine cont si de garantii, de actionariat, de planurile de dezvoltare si investitii, de experienta companiei intr-un domeniu, etc.
 
Fiecare are o pondere mai mare sau mai mica in stabilirea unui scor final acordat de banca respectivei firme care solicita finantarea.
 
Faptul ca un client are cont deschis la o banca si are un istoric pozitiv cu siguranta il poate ajuta in obtinerea unui scor cat mai bun in analiza dosarului de credit, dar asta nu-i garanteaza aprobarea creditului.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus