Daca firma are deja cont la o banca pot obtine un credit mai avantajos?


Intrebare:

Dorim un credit ptr IMM -uri in jur de 30.000 euro. Unde ne recomandati sa aplicam ? Exista conditii preferentiale pentru clientii vechi, in conditiile in care avem deja de cativa ani cont la o banca?

Scarlat Nora, Bucuresti

Orice analiza a solicitarii de credit in cazul unui client IMM implica mai multe etape: identificare nevoi, analiza afacere, evaluare garantii, etc. Pentru parcurgerea acestor etape clientul trebuie sa ia legatura cu un consilier bancar pentru a purta o discutie in vederea structurarii cererii de creditare.
 
In cadrul analizei, bancile, in functie de propria politica, si chiar de la un caz la altul, vor lua in considerare o serie de factori interni si externi care influenteaza evolutia companiei. Astfel, pe langa situatia financiara - profit, cifra de afaceri, cota de piata - se va tine cont si de garantii, de actionariat, de planurile de dezvoltare si investitii, de experienta companiei intr-un domeniu, etc.
 
Fiecare are o pondere mai mare sau mai mica in stabilirea unui scor final acordat de banca respectivei firme care solicita finantarea.
 
Faptul ca un client are cont deschis la o banca si are un istoric pozitiv cu siguranta il poate ajuta in obtinerea unui scor cat mai bun in analiza dosarului de credit, dar asta nu-i garanteaza aprobarea creditului.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus