Daca un actionar este in Biroul de Credit, firma mai poate obtine imprumut?


Intrebare:

Am o societate la care sunt unic asociat si vreau sa fac un credit pentru IMM. Am restante la creditele pe persoana fizica. Are legatura persoana fizica cu cea juridica?

Trufasu Rodica, Braila

Comportamentul bancar al persoanelor fizice  ce detin o societate comerciala este in general similara comportamentului societatii respective sau viceversa.

Astfel, restantele pe persoana fizica sunt un element important in decizia de creditare a unei firme.

Functie de anumiti factori, dintre care as aminti  valoarea restantelor, numarul acestora, numarul de zile restante,  acestia intr-adevar pot avea un impact negativ in decizia de creditare.

In situatia in care restanta este accidentala, nu influenteaza cu nimic decizia de creditare.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus