Banca poate interzice ridicarea salariilor daca firma are contul poprit?


Intrebare:

Daca pe contul firmei s-au pus popriri de la Finante, banca nu imi elibereaza numerar repez SALARII decat in ziua in care am incasat bani in cont; daca vreau sa-i ridic a doua zi nu mai ma lasa, cu toate ca pe somatia pe care o am de la Finante scrie ca pot ridica SALARII.

Chircea Veronica, Ploiesti

In cazul in care somatia de plata prevede expres ca din contul poprit se pot ridica sume aferente unor drepturilor salariale ale angajatilor societatii respective, adimnistratorul societatii / persoana imputernicita cu drept de dispozitie asupra unor astfel de drepturi poate ridica oricand cuantumul aferent salariilor.

Aceasta operatiune se efectueaza pe baza unui stat de salarii pe care respectiva persoana trebuie sa-l prezinte bancii respective, pentru a demonstra ca este vorba de sume necesare acoperirii drepturilor salariale. Banca nu se poate opune unei astfel de operatiuni, indiferent de momentul la care administratorul societatii se prezinta la banca.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus