Banca poate interzice ridicarea salariilor daca firma are contul poprit?


Intrebare:

Daca pe contul firmei s-au pus popriri de la Finante, banca nu imi elibereaza numerar repez SALARII decat in ziua in care am incasat bani in cont; daca vreau sa-i ridic a doua zi nu mai ma lasa, cu toate ca pe somatia pe care o am de la Finante scrie ca pot ridica SALARII.

Chircea Veronica, Ploiesti

In cazul in care somatia de plata prevede expres ca din contul poprit se pot ridica sume aferente unor drepturilor salariale ale angajatilor societatii respective, adimnistratorul societatii / persoana imputernicita cu drept de dispozitie asupra unor astfel de drepturi poate ridica oricand cuantumul aferent salariilor.

Aceasta operatiune se efectueaza pe baza unui stat de salarii pe care respectiva persoana trebuie sa-l prezinte bancii respective, pentru a demonstra ca este vorba de sume necesare acoperirii drepturilor salariale. Banca nu se poate opune unei astfel de operatiuni, indiferent de momentul la care administratorul societatii se prezinta la banca.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus