Cand se depune dosarul necesar obtinerii de cofinantare de la EximBank?


Intrebare:

Suntem o companie mijlocie si am vrea sa ne extindem activitatea prin achizitionarea unei hale de productie si utilaje. In total, investitia se ridica la 400.000 euro din care noi avem doar un sfert. Asteptam acum sa aplicam in mai si pentru 200.000 euro din fonduri europene (ajutorul de minimis) iar pentru restul de 100.000 euro vrem sa obtinem finantarea de la Eximbank.

Se poate sa primim un raspuns inca de pe acum de la Eximbank sau trebuie intai sa avem intai aprobat ajutorul de minimis?

Motintan Ramona , Dej

EximBank sustine operatorii economici din categoria IMM-urilor, cu potenĂ¾ial de dezvoltare mare, in special producatorii, exportatorii si prestatorii de servicii, prin co-finantarea fondurilor structurale in vederea realizarii de proiecte ce contribuie la cresterea competitivitatii si la adaptarea IMM-urilor la standardele UE.

In acest sens, se poate co-finanta atat componenta de cheltuieli eligibile cat si pe cea de cheltuieli neeligibile aferente proiectelor deja aprobate de fondurile structurale.

In cazul dvs, dupa ce ati obtinut aprobarea proiectului de la Autoritatea de Management, puteti sadepuneti dosarul aferent proiectului investitional la EximBank impreuna cu documentele necesare intocmirii dosarului de creditare in vederea accesarii produsului de co-finantare a proiectului.

O parte din conditiile de eligibilitate impuse pentru acordarea creditului sunt:

  •     operatorul economic nu figureaza cu credite restante in baza de date a CRB sau cu incidente majore cu cecuri si bilete la ordin in ultimele 12 luni in baza de date a CIP
  •     nu inregistreaza datorii restante catre bugetul de stat
  •     nu s-a instituit procedura judiciara a insolventei
  •     nu se afla in litigiu, in calitate de parat, cu institutiile statului, inclusiv EximBank
  •     nu se afla in dificultate financiara
  •     operatorul economic contribuie din surse proprii, la finantarea proiectului, cu cel putin 20% din valoarea creditului solicitat – in cazul dvs., acest criteriu este indeplinit, aportul propriu la proiect fiind de 100.000 euro, conform celor enuntate in solicitare
  •     prezentarea de garantii colaterale in procent de minim 100% din valoarea finantarii + dobanda calculata pana la data primei rambursari;


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus