In ce conditii pot obtine finantare bancara pentru lansarea unei afaceri?


Intrebare:

Sunt in strainatate de 12 ani dar ma gandesc sa vin in Romania si sa deschid un mic restaurant care are un cost de deschidere de 40.000 euro! Pot lua acesti bani sub forma de imprumut de la o banca? Ce acte sunt necesare? Va multumesc anticipat.

Ciprian Chelaru, Atena - Grecia

Pentru aplicarea la un astfel de credit ar trebui pregatit in primul rand un business plan care sa dovedeasca viabilitatea afacerii si o propunere de garantare. In privinta propunerii de garantare trebuie avuta in vedere fie o garantie imobiliara, fie o obtinerea unei garantii de la un fond de garantare. 

In prezent trebuie avut in vedere si faptul ca accesarea unui credit pentru un start-up este dificila deoarece in noul context financiar societatile bancare isi indreapta atentia in special catre societati comerciale cu istoric in activitate si cu rezultate financiare pozitive.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus