In ce conditii pot obtine finantare bancara pentru lansarea unei afaceri?


Intrebare:

Sunt in strainatate de 12 ani dar ma gandesc sa vin in Romania si sa deschid un mic restaurant care are un cost de deschidere de 40.000 euro! Pot lua acesti bani sub forma de imprumut de la o banca? Ce acte sunt necesare? Va multumesc anticipat.

Ciprian Chelaru, Atena - Grecia

Pentru aplicarea la un astfel de credit ar trebui pregatit in primul rand un business plan care sa dovedeasca viabilitatea afacerii si o propunere de garantare. In privinta propunerii de garantare trebuie avuta in vedere fie o garantie imobiliara, fie o obtinerea unei garantii de la un fond de garantare. 

In prezent trebuie avut in vedere si faptul ca accesarea unui credit pentru un start-up este dificila deoarece in noul context financiar societatile bancare isi indreapta atentia in special catre societati comerciale cu istoric in activitate si cu rezultate financiare pozitive.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus