Se poate anula un bilet la ordin emis pentru plata unui furnizor?


Intrebare:

Cum pot anula niste bilete la ordin care le-am emis inainte de a intra la plata? Mai pe scurt cineva mi-a promis livrarea marfii, i-am emis biletele dar aceasta nu s-a mai livrat. Va rog sa ma sfatuiti cum sa nu intru la CRB dar nici sa nu raman pierdut de bani.

Nechita Adrian, Botosani

In practica, biletul la ordin trebuie emis numai in momentul in care clientul primeste si marfa, nu inainte. Emiterea biletului la ordin reprezinta un angajament ferm de plata, neconditionat de o anumita actiune, precum livrarea unui produs. A

stfel, mai ales daca este vorba de un furnizor nou, nu este recomandata emiterea unui bilet la ordin daca marfa nu a fost livrata in prealabil, deoarece anularea nu este, teoretic, posibila.
 
In situatia in care se doreste primirea marfii ulterior realizarii unui angajament de plata, exista alte instrumente pe care banca le pune la dispozitia clientilor, mult mai sigure. In functie de cifra lor de afaceri, putem aminti: scrisori garantie, acreditive, incasso etc.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus