Se poate anula un bilet la ordin emis pentru plata unui furnizor?


Intrebare:

Cum pot anula niste bilete la ordin care le-am emis inainte de a intra la plata? Mai pe scurt cineva mi-a promis livrarea marfii, i-am emis biletele dar aceasta nu s-a mai livrat. Va rog sa ma sfatuiti cum sa nu intru la CRB dar nici sa nu raman pierdut de bani.

Nechita Adrian, Botosani

In practica, biletul la ordin trebuie emis numai in momentul in care clientul primeste si marfa, nu inainte. Emiterea biletului la ordin reprezinta un angajament ferm de plata, neconditionat de o anumita actiune, precum livrarea unui produs. A

stfel, mai ales daca este vorba de un furnizor nou, nu este recomandata emiterea unui bilet la ordin daca marfa nu a fost livrata in prealabil, deoarece anularea nu este, teoretic, posibila.
 
In situatia in care se doreste primirea marfii ulterior realizarii unui angajament de plata, exista alte instrumente pe care banca le pune la dispozitia clientilor, mult mai sigure. In functie de cifra lor de afaceri, putem aminti: scrisori garantie, acreditive, incasso etc.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus