Ce implicatii are un bilet la ordin pentru cei care il avalizeaza?


Intrebare:

Am fost administrator timp de 2 ani la o firma si am avalizat bilete la ordin in favoarea bancii pentru un credit btinut de societate. In prezent, vreau sa plec de la firma respectiva pt ca nu prea mai merge. Intrebarea mea este: daca nu se vor plati ratele la banca pot fi tras a raspundere pe baza acelor bilete chiar daca nu voi mai fi administratorul societatii??

Grigore Marcel, Craiova

Calitatea de avalist a biletului la ordin nu este influentata de plecarea sau ramanerea in firma pentru creditul careia a fost emis cu titlu de garantie respectivul bilet la ordin.

Prin urmare, avalistii pot fi executati silit de catre beneficiarul biletului, in cazul in care firma nu achita creditul iar biletul la ordin nu este platit de catre emitent si indeplineste conditiile legale pentru a fi ceruta plata, desi acestia nu mai au nici o legatura economica cu firma pentru care au garantat respectivul instrument de debit.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus