In ce conditii se acorda finantare pentru dezvoltarea de noi activitati?


Intrebare:

Am o firma cu cifra de afaceri mica. As dori sa ma reprofilez si am nevoie de un credit. Cifra de afaceri este de 25000 euro. Ce ma sfatuiti sa fac?

Borodi Mihaela Viorina, Hunedoara

In momentul cand doriti sa accesati un credit de la banca, analiza de credit urmareste atat dezvoltarea activitatii pe care o desfasoara acea societate cat si istoricul firmei in acel domeniu sau experienta managerului.

Daca dvs tocmai schimbati domeniul de activitate si nu ati avut un istoric privind noua destinatie a sumelor, banca vede acest lucru ca pe un start-up si va analiza dosarul de credit din acest aspect.

In aceasta situatie, singurile modalitati de garantare a unui astfel de credit le reprezinta: cash colateral sau contragarantie bancara.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus