Ce credit pot sa primesc pentru construirea unei pensiuni?


Intrebare:

Detin o parcela de teren in apropierea strandului din Tasnad, pe care as dori sa construiesc o vila-pensiune, dar as avea nevoie de aprox. 80000 euro. Eu detin o firma de curatenie care merge destul de bine si as vrea sa stiu daca se poate sa scot un credit pentru dezvoltare sau un alt tip de credit, fara avans, pe care sa-l garantez cu investitia in sine. Totodata de ce acte as avea nevoie pentru a contracta un credit de acest tip? Exista credite pe termene mai mari de 10 ani?

Sorian Codrut, Satu-Mare

Raiffeisen Bank acorda finantari pentru investitii ce au legatura directa cu obiectul de activitate al societatii solicitante. Prin urmare, analiza de credit tine cont de impactul investitiei asupra activitatii desfasurate de societate.

In cazul prezentat de dumneavoastra, obtinerea finantarii nu se va putea realiza pe societatea cu obiect de activitate servicii de curatenie. Proiectul va putea fi analizat din perspectiva unui start-up (firma nou infiintata), iar posibilitatile de garantare ar fi exclusiv cash colateral sau contragarantie bancara.


Documentatia standard necesara intocmirii unui dosar de credit cuprinde:
- documente financiare (bilant+ balanta pe ultimii 2 ani financiari incheiati);
- documente juridice (actele societatii);
- documentele aferente garantiilor.

Perioada maxima de acordare a unui credit de investitie este de 10 ani.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus