Ce credit pot sa primesc pentru construirea unei pensiuni?


Intrebare:

Detin o parcela de teren in apropierea strandului din Tasnad, pe care as dori sa construiesc o vila-pensiune, dar as avea nevoie de aprox. 80000 euro. Eu detin o firma de curatenie care merge destul de bine si as vrea sa stiu daca se poate sa scot un credit pentru dezvoltare sau un alt tip de credit, fara avans, pe care sa-l garantez cu investitia in sine. Totodata de ce acte as avea nevoie pentru a contracta un credit de acest tip? Exista credite pe termene mai mari de 10 ani?

Sorian Codrut, Satu-Mare

Raiffeisen Bank acorda finantari pentru investitii ce au legatura directa cu obiectul de activitate al societatii solicitante. Prin urmare, analiza de credit tine cont de impactul investitiei asupra activitatii desfasurate de societate.

In cazul prezentat de dumneavoastra, obtinerea finantarii nu se va putea realiza pe societatea cu obiect de activitate servicii de curatenie. Proiectul va putea fi analizat din perspectiva unui start-up (firma nou infiintata), iar posibilitatile de garantare ar fi exclusiv cash colateral sau contragarantie bancara.


Documentatia standard necesara intocmirii unui dosar de credit cuprinde:
- documente financiare (bilant+ balanta pe ultimii 2 ani financiari incheiati);
- documente juridice (actele societatii);
- documentele aferente garantiilor.

Perioada maxima de acordare a unui credit de investitie este de 10 ani.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Inapoi sus