Cine reprezinta firma in relatia cu banca pentru contractarea unui credit?


Intrebare:

As vrea sa iau un credit pe firma si m-ar interesa cine ma poate reprezenta la banca. Suntem patru actionari dar exista un director general care se ocupa de interesele firmei. cine poate negocia cu banca conditiile si cine trebuie sa semneze contractul? Toti actionarii? Se poate face procura?

Predoiu Iulian, Ramnicu Sarat

In ceea ce priveste speta dvs. este important de stiut cine are drept de administrare in societatea respectiva, conform actului constitutiv.

Chiar daca sunteti mai multi actionari, prin hotararea AGA puteti desemna o persoana responsabila care sa va reprezinte in negocierea cu banca si care sa se ocupe de etapele de creditare.

Prin hotararea AGA, persoana desemnate de actionari va reprezenta interesele acestora. In functie de tipologia creditului, garantat sau negarantat, pe contractele de credit trebuie sa semneze atat administratorul/persoana desemnata prin hotararea AGA, dar si garanti ipotecari sau fidejusori


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus