Cine reprezinta firma in relatia cu banca pentru contractarea unui credit?


Intrebare:

As vrea sa iau un credit pe firma si m-ar interesa cine ma poate reprezenta la banca. Suntem patru actionari dar exista un director general care se ocupa de interesele firmei. cine poate negocia cu banca conditiile si cine trebuie sa semneze contractul? Toti actionarii? Se poate face procura?

Predoiu Iulian, Ramnicu Sarat

In ceea ce priveste speta dvs. este important de stiut cine are drept de administrare in societatea respectiva, conform actului constitutiv.

Chiar daca sunteti mai multi actionari, prin hotararea AGA puteti desemna o persoana responsabila care sa va reprezinte in negocierea cu banca si care sa se ocupe de etapele de creditare.

Prin hotararea AGA, persoana desemnate de actionari va reprezenta interesele acestora. In functie de tipologia creditului, garantat sau negarantat, pe contractele de credit trebuie sa semneze atat administratorul/persoana desemnata prin hotararea AGA, dar si garanti ipotecari sau fidejusori


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus