Trebuie sa anunt banca daca schimb domeniul de activitate al firmei?


Intrebare:

Am o companie cu mai multe domenii de activitate, diverse. Pana in prezent m-am axat mai mult pe importul de conserve dar deoarece nu mai este avantajos doresc sa dezolv o noua linie de afaceri, si sa ma axez pe un domeniu secundar al firmei, respectiv productia de ciuperci.

Avand in vedere ca am mai multe linii de credit de la banca pe firma, este obligatoriu sa ii anunt de mutarea mea?

Badila Carmen, Bucuresti

Majoritatea bancilor au incluse in contractele de credit si/sau ipoteca clauze prin care este cerut acordul expres al bancii in ceea ce priveste atat schimbarea obiectului de activitate al societatii cat si modificari ulterioare aduse garantiei (extindere, schimbare destinatie, etc.).

Astfel clientii cu credit sunt obligati sa notifice bancii in scris orice imprejurare de natura economica sau juridica, act sau fapt care ar modifica starea de drept sau fapt existenta la momentul incheierii oricarui contract de facilitate de credit


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus