Trebuie sa anunt banca daca schimb domeniul de activitate al firmei?


Intrebare:

Am o companie cu mai multe domenii de activitate, diverse. Pana in prezent m-am axat mai mult pe importul de conserve dar deoarece nu mai este avantajos doresc sa dezolv o noua linie de afaceri, si sa ma axez pe un domeniu secundar al firmei, respectiv productia de ciuperci.

Avand in vedere ca am mai multe linii de credit de la banca pe firma, este obligatoriu sa ii anunt de mutarea mea?

Badila Carmen, Bucuresti

Majoritatea bancilor au incluse in contractele de credit si/sau ipoteca clauze prin care este cerut acordul expres al bancii in ceea ce priveste atat schimbarea obiectului de activitate al societatii cat si modificari ulterioare aduse garantiei (extindere, schimbare destinatie, etc.).

Astfel clientii cu credit sunt obligati sa notifice bancii in scris orice imprejurare de natura economica sau juridica, act sau fapt care ar modifica starea de drept sau fapt existenta la momentul incheierii oricarui contract de facilitate de credit


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus