Daca vreau sa lichidez compania ce se intampla cu creditele contractate?


Intrebare:

Am cumparat un apartament pe firma acum doi ani. Creditul este pe o perioada de 15 ani. Am platit toate ratele la timp doar ca acum veniturile au inceput sa scada destul de mult si am primit o oferta din partea cumnatului meu de a incepe o afacere noua. As vrea astfel sa inchid firma deja existenta. Ce se intampla cu apartamentul?\\\"

Stefanescu Cristian, Constanta

Odata contractat un credit pe o societate acesta trebuie achitat integral. In cazul in care se doreste schimbarea obiectului de activitate al societatii pe parcursul creditului, trebuie instiintata banca iar ratele la credit pot fi platite in continuare cf graficului stabilit initial.

Daca se doreste lichidarea unei societati cu credit in derulare, acest lucru este posibil doar in cazul in care creditul contractat a fost rambursat integral.

Daca solicitantul de credit declara faliment, atunci toti creditorii in ordinea rangului de ipoteci isi vor recupera creantele prin valorificarea activelor societatii (in speta de fata - apartamentul)


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus