Cum pot obtine credit pentru a construi un restaurant?


Intrebare:

As vrea sa iau un credit in vederea deschiderii unui restaurant si achizitionarii terenului pe care se va construi. In primul rand as vrea sa stiu daca este posibil si in al doilea rand as vrea sa-mi spuneti daca mi se poate acorda un credit pentru investitii cu ipoteca pe teren si pe restaurant(constructia in sine)? Si care ar fi cea mai indicata banca, in cazul in care se acorda asa ceva? Si ce documentatie ar fi necesara (studiu de fezabilitate, etc)? Va multumesc

Maselusa Carmen, Ploiesti

In cazul indicat de client, o banca ii poate oferi mai multe solutii de finantare in functie de sumele solicitate de acesta, si anume: pentru achizitia terenului se poate acorda un credit de investitii (in acest caz terenul va reprezenta garatia creditului), iar pentru construirea acelui restaurant exista mai multe variante de creditare (dat fiind ca acest restaurant se va construi, clientul respectiv trebuie sa aduca bancii altceva in garantie, pana cand acel imobil este construit, si se poate schimba ipoteca - in cazul in care se doreste acest lucru). 

Documentatia solicitata poate diferi usor de la banca la banca, dar in mod normal pentru creditare un client ar trebui sa aduca bancii urmatoarele documente necesare aprobarii solicitarii de credit: documentele financiare (bilanturile pe ultimii 2 ani incheiati, plus balante aferente, plus ultima balanta disponibila), documentele juridice ale societatii, documentele garantiei.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus