Cum pot obtine credit pentru a construi un restaurant?


Intrebare:

As vrea sa iau un credit in vederea deschiderii unui restaurant si achizitionarii terenului pe care se va construi. In primul rand as vrea sa stiu daca este posibil si in al doilea rand as vrea sa-mi spuneti daca mi se poate acorda un credit pentru investitii cu ipoteca pe teren si pe restaurant(constructia in sine)? Si care ar fi cea mai indicata banca, in cazul in care se acorda asa ceva? Si ce documentatie ar fi necesara (studiu de fezabilitate, etc)? Va multumesc

Maselusa Carmen, Ploiesti

In cazul indicat de client, o banca ii poate oferi mai multe solutii de finantare in functie de sumele solicitate de acesta, si anume: pentru achizitia terenului se poate acorda un credit de investitii (in acest caz terenul va reprezenta garatia creditului), iar pentru construirea acelui restaurant exista mai multe variante de creditare (dat fiind ca acest restaurant se va construi, clientul respectiv trebuie sa aduca bancii altceva in garantie, pana cand acel imobil este construit, si se poate schimba ipoteca - in cazul in care se doreste acest lucru). 

Documentatia solicitata poate diferi usor de la banca la banca, dar in mod normal pentru creditare un client ar trebui sa aduca bancii urmatoarele documente necesare aprobarii solicitarii de credit: documentele financiare (bilanturile pe ultimii 2 ani incheiati, plus balante aferente, plus ultima balanta disponibila), documentele juridice ale societatii, documentele garantiei.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus