Cum obtin credit prin Fondul de Garantare a Creditului Rural?


Intrebare:

As vrea sa aflu care sunt conditiile pentru a putea beneficia de un credit pentru investitii in agricultura(utilaje agricole) prin Fondul de Garantare a Creditelor Rurale? Detin min 20 ha teren arabil in arenda cu posibilitati de extindere, cursuri de mecanizare si cultura cerealelor. Nu sunt angajat la nici o firma.

C. Marian, Botosani

Pentru a obtine o garantie din partea Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) trebuie sa depuneti mai intai documentatia la banca de unde doriti sa luati creditul. Fondul are parteneriate cu numeroase banci, printre care BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Bancpost, Banca Romaneasca, Alpha Bank sau Volksbank. 

Solicitantul trebuie sa precizeze ca doreste sa garanteze imprumutul prin FGCR. Banca analizeaza dosarul, iar daca este de acord sa acorde creditul va solicita o cerere de garantare la Fond. Acesta analizeaza la randul sau cererea si daca ea corespunde cerintelor proprii, va acorda garantia in maxim 2 saptamani. 

Beneficiarii garantiilor pot fi atat firmele cat si producatorii agricoli, de genul persoanelor fizice autorizate sau asociatiile de fermieri constituite conform legii, ce lucreaza suprafete de teren agricol, aflate in proprietate sau arendate pe baza de contract.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Inapoi sus