Cum obtin credit prin Fondul de Garantare a Creditului Rural?


Intrebare:

As vrea sa aflu care sunt conditiile pentru a putea beneficia de un credit pentru investitii in agricultura(utilaje agricole) prin Fondul de Garantare a Creditelor Rurale? Detin min 20 ha teren arabil in arenda cu posibilitati de extindere, cursuri de mecanizare si cultura cerealelor. Nu sunt angajat la nici o firma.

C. Marian, Botosani

Pentru a obtine o garantie din partea Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) trebuie sa depuneti mai intai documentatia la banca de unde doriti sa luati creditul. Fondul are parteneriate cu numeroase banci, printre care BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Bancpost, Banca Romaneasca, Alpha Bank sau Volksbank. 

Solicitantul trebuie sa precizeze ca doreste sa garanteze imprumutul prin FGCR. Banca analizeaza dosarul, iar daca este de acord sa acorde creditul va solicita o cerere de garantare la Fond. Acesta analizeaza la randul sau cererea si daca ea corespunde cerintelor proprii, va acorda garantia in maxim 2 saptamani. 

Beneficiarii garantiilor pot fi atat firmele cat si producatorii agricoli, de genul persoanelor fizice autorizate sau asociatiile de fermieri constituite conform legii, ce lucreaza suprafete de teren agricol, aflate in proprietate sau arendate pe baza de contract.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Inapoi sus